Dolar 32,8633
%0.29
Euro 35,2111
%0.34
Altın 2.455,600
%-0.1
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yarkadaş: Yerel basın çok önemlidir

Yarkadaş: Yerel basın çok önemlidir

Pendik’te yerel gazetecilerle bir araya gelen CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı Gazeteci Yazar Barış Yarkadaş, yerel gazeteciliği değerlendirdi.

  • Ege Postası
  • 30.04.2015 - 13:26
Yarkadaş “Etkili gazeteciliğin yolu habercilik yapmaktan geçer. Bir çok yerel gazetenin bir çok siyasi partiye yaptığı haberlerle seçim kaybettirdiğini biliyoruz. Seçim dediğiniz sonuçta 10 oyla 20 oyla kazanılıyor. Sizin gazetenizi berberde okuyup olumsuz etkilenen kişi oy vermekten vazgeçtiğinde seçimi kaybettiniz zaten” dedi.
CHP Pendik İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya gelen CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, yerel gazetelerin sıkıntılarını ve çözüm yollarına dair düşüncelerini paylaştı. CHP İstanbul Milletvelkili adayı İ. Hüseyin Yıldız, CHP Pendik İlçe Başkanı Kemal Ercan ve yönetim kurulunun da katıldığı toplantıda konuşan Yarkadaş, yerel basının önemi ve etkileri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Yerel gazetelerin sadece ilan ve reklam almaya yönelik bir tutum içinde olmamaları gerektiğini ifade eden Barış Yarkadaş, aynı şekilde siyasetçinin de yerel gazeteyi ilan veya reklam almaya odaklı bir çerçevede görmemesi gerektiğini belirtti.
“Gazeteci gazeteciliğini, siyasetci de siyasetciliğini yapacak” diyen Yarkadaş, “Biz bu anlayışı şu şekilde kırabiliriz: Bir kere yerel gazeteler düzenli çıkacak. Siz gazetenizi bayramdan bayrama seçimden seçime çıkartırsaniz o gazeteyi kimse ciddiye almaz. Periyodu neyse o periyotta çıkartılması lazım. O kişi o gazetenin sürekliliğinin olduğunu ağırlığının olduğunu ve ciddiye alınması gerektiğini düşünecek. Bunu başardığınız takdirde zaten ilanda reklamda kendiliğinden gelir” şeklinde konuştu.
Kendisinin de bir internet sitesi olduğunu ve günlük 180 bin kişinin okuduğunu söyleyen Yarkadaş, bu güne kadar kimseden ilan talebinde bulunmadığını hep teklifin karşı taraftan geldiğini vurguladı. Bunun olmasının sebebinin, sitesinin sürekliliğinin olduğunu ve haberlerle ciddi hale getirdiğinden kaynaklandığının altını çizen Yarkadaş, bunun sistemi yerleştirebilmek için büyük sıkıntılar çektiğini de ifade etti.
Siyasetçilere her zaman bir gazetenin kaç sattığına değil, etkisinin ne kadar olduğuna bakmaları yönünde tavsilerede bulunduğunu hatırlatan Yarkadaş “ yerel gazete 300 satar o bölgede öyle etkili kişilere giderki o bölgenin politikasını değiştirir. Bir çok yerel gazetenin bir çok siyasi partiye yaptığı haberlerle seçim kaybettirdiğini biliyoruz. Seçim dediğiniz sonuçta 10 oyla 20 oyla kazanılıyor. Sizin gazetenizi berberde okuyup olumsuz etkilenen kişi oy vermekten vazgeçtiğinde işte seçimi kaybettiniz zaten. Sizin bir anda küçümsediğiniz önemsemediğiniz bir haber ulusal çapta başınızın belası haline gelebilir” dedi. Siyasilerin bu işleri doğal olarak bilmediklerinden dolayı küçümsediklerini söyleyen Yarkadaş “Fakat daha sonra o siyasetciler onun bedelini siyaseten çok ağır öderler” diye konuştu.
Konuşmasının devamında Gazetecilerin de üzerine düşen çok görev olduğunu belirten Yarkadaş “Biz birkere şunu ortaya koyacağız; benim gazetem ciddi bir yayın organıdır. Bayramdan Bayrama, seçimden seçime çıkmaz. Bölgenin de en etkili gazetesi. Etkili gazetecilik yapmanın yolu da habercilik yapmaktan geçiyor. Parti bülteni yaparsan kimse okumaz. Ben CHP’yi destekleyen biri olarak kendi sitemi hiçbir zaman CHP’nin yayın organı haline getirmedim. Yarın da getirmeyeceğim. Yanlış yapıyorsa bir arkadaş internet gazetenin başındaki kişi onu eleştirecek. Yanlış yapmayacaksın yapıyorsan da siyaseten hesabını vereceksin. O zaman ciddiye alınıyorsun” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.