Dolar 32,8574
%0.27
Euro 35,1974
%0.31
Altın 2.449,030
%-0.36
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşte CHP'nin seçim güvenliği sistemi

İşte CHP'nin seçim güvenliği sistemi

Erdal Aksünger, CHP'nin seçim güvenliği çalışmalarını anlattı.

  • Ege Postası
  • 30.04.2015 - 11:01
CHP'nin seçim güvenliği sistemi ''CHPnet'' için 600 kişi görevlendirildi. YSK'dan gelen tutanaklar ile sandık sonuçları anında karşılaştırılacak.
CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, partisinin seçim güvenliği için bir sistem kurduklarını, bu sistem ile seçim tutanakları ile sandıklarda yaşanan sıkıntıları elde edeceklerini söyledi. Aksünger, seçim güvenliği ile ilgili olarak CHP Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenledi. Kurdukları sistem ile tüm sandıklardaki seçim tutanaklarını, YSK'dan gelen tutanaklar ile anında karşılaştırabileceklerini söyleyen Aksünger, CHP Genel Merkezi'nde 600 kişiden oluşan bir ekiple çalışacaklarını açıkladı. ''CHPnet'' sisteminde partiye üye olmanın 1-2 dakika süreceğini, üyelik kartlarının akıllı kartlar olacağını ve CHPnet'te herkesin kendi hesabı olacağını söyledi.

'Sorular anında yanıtlanacak'
Aksünger, bu sistem ile tüm üyelerle hatta seçmenlerle birbirlerini daha iyi tanımayı hedeflediklerini ve parti tabanının yönetimine daha çok katılabileceğini de ifade etti. Sistem üzerinden milletvekilleri ve parti yöneticileri ile video konferans sistemi ile görüşülebilecek ve sorulara anında yanıt verilebilecek. 
Aksünger şunları açıkladı: ''Aslında alt yapımız 3 partinin de hızını kaldırabilecek durumda. Ben aslında bir partinin bunu yapabilmesinin çok kolay olmadığını savundum hep. Çok kolay değil söylediğimiz. 525 bin insanın çalışıp 170 bin küsur tutanağı alıp, bunları bir yere göndermesi büyük bir organizasyon.

'Siber saldırı ihtimali var'
İlçelerdeki insanları da düşünürseniz, 800 bin kişiyi kodlamanız gerekiyor. Mayısın 15'ine kadar sıkıntı gördüğümüz yerlerde gönüllülerimizle sistemi tamamlamaya çalışacağız.'' ''Türkiye'ye siber saldırı olabilir mi'' sorusu üzerine Aksünger, ''Türkiye'de elektrik kesintilerinde siber saldırıya maruz kalma ihtimali yüksek'' cevabını verdi. (gerçekgündem)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.