Dolar 32,4242
%0.14
Euro 34,5900
%0.01
Altın 2.381,920
%0.07
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yanlıştan dönüldü: O başkanlık yeniden kuruluyor

Yanlıştan dönüldü: O başkanlık yeniden kuruluyor

Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı'nın yeniden kurulmasına ilişkin önerge Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ilk toplantısında gündeme geldi. Önerge oy birliği ile meclisten geçti. Geçtiğimiz dönem kapatılan daire başkanlığı tekrar kurulacak.

  • Ege Postası
  • 16.04.2024 - 18:53
  • Güncelleme: 16.04.2024 - 21:28

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı'nın yeniden kurulmasına ilişkin önerge İzmir Büyükşehir Belediye Meclis gündemine geldi. 

"YANLIŞTAN DÖNÜLME MADDESİ"

Önergeye ilişkin söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Hakan Yıldız, "Bu önerge için grubumuz adına çok mutluyum. Bu önerge geçtiğimiz dönemde Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı'nın kapatılmasının ve Milli Emlak Kamulaştırmanın da Depreme bağlanmasının ne kadar sakıncalı olduğunu Cumhur İttifakı olarak ifade etmiştik. O günün koşullarında da bunun tekrar geri geleceğini bildiğimizi belirtmiştik. AK Parti olarak kentsel dönüşüm daire başkanlığının kurulduğu, deprem riskini yaşadığımızı düşünürsek bunu yanlıştan dönülme maddesi olarak gördüğümüzü ve olumlu karşıladığımızı ifade etmek istiyorum" ifadelerine yer verdi. 

"İYİ NİYETLİ BİR ÇABA" 

Cemil Tugay ise açıklamasında, "Ben de meclis üyesiydim ve oradaki düşüncenin işlemleri daha da hızlandırmak olduğunu biliyorum. Geçen süreç içerisinde işleyişi değerlendirdiğimiz zaman tekrar kurulmasının yararlı olacağını düşündüğümüz için kuruyoruz. İyi niyetli bir çabaydı. Orada başka düzenlemeler de var" dedi. 

Önerge oy birliği ile kabul edildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.