Dolar 32,4064
%0.08
Euro 34,6050
%0.05
Altın 2.380,480
%0.01
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Tugay'ın seçim öncesi söz verdiği 3 vaadi için ilk adımlar atıldı

Başkan Tugay'ın seçim öncesi söz verdiği 3 vaadi için ilk adımlar atıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın adaylık döneminde verdiği suya yüzde 25 indirim vaadi için ilk adım atılırken, emekliler ve anneler için hayata geçirmeyi vadettiği destekler de gündeme geldi. Büyükşehir'in ilk meclis toplantısında tüm abonelerin ilk 4 metreküp su tüketim bedellerinde yüzde 25 indirim uygulanması için önerge meclis gündemine geldi. Önerge Plan Bütçe, Hukuk ve Esnaf Komisyonuna sevk edildi. Öte yandan Emekli Dayanışma Kartı aracılığı ile ihtiyaç sahibi emekliler ile 0-4 yaş arası çocuğu olan ihtiyaç sahibi annelerin  çocukları yanında iken toplu taşımadan yararlanmasını sağlayacak Anne Dayanışma Kartı da mecliste görüşüldü. İki gündem maddesi de komisyonlara havale edildi.

  • Ege Postası
  • 16.04.2024 - 18:09
  • Güncelleme: 16.04.2024 - 22:22

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi 2024-2029 dönemi ilk meclis toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay başkanlığında toplandı.

Kültürpark Fuar Alanı 4 Nolu Hol’deki Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda Tugay'ın adaylık döneminde verdiği suya yüzde 25 indirim vaadi için ilk adım atıldı. 

SUYA YÜZDE 25 İNDİRİMİ KOMİSYONLARDA 

Başkanlıktan gelen önergede, İZSU Genel Müdürlüğü'nün alacağı karar ile 1 Haziran'dan itibaren geçerli olmak üzere tüm abonelerimizin tarifelerinde 0.4 metreküplük su ve atık su bedellerinde yüzde 25 oranında indirim yapılması husununda karar alınması istendi. Önerge oy birliği ile gündeme alındı. Önerge Plan bütçe, Hukuk ve esnaf komisyonuna sevk edildi. 

EMEKLİLERE ÖZEL KART MECLİS GÜNDEMİNDE 

Emeklilere özel kart ile emeklilerin başta su faturaları olmak üzere birçok alanda maddi olarak desteklenmesini amaçlayan Cemil Tugay'ın meclise sunduğu önerge şöyle: 

Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğümüz uzman ekipleri tarafından yapılan incelemeler çerçevesinde yardım alınması uygun görülen ihtiyaç sahibi emeklilerimize "Emekli Dayanışma Kartı" verilmesi ve bu kart ile su kullanımının ilk 4 metreküpünün ücretsiz, sonraki kullanımlarının ise yüzde 50 indirimli olmak üzere fatura desteği sağlanması, yine bu destek kartı ile ihtiyaç sahibi emeklilerimize market ve kira desteklerinin verilmesi... 

Önerge ilgili komisyonlarda görüşüldükten sonra meclise üyelerinin onayına sunulacak.

ANNE DAYANIŞMA KARTI MECLİS GÜNDEMİNE GELDİ 

Cemil Tugay, ihtiyaç sahibi annelere "Anne Dayanışma Kartı" için harekete geçti. Başkanlıktan gelen önerge ilgilim komisyonlara sevk edildi. Bu kartla 0 -4 yaş arası (0-48 ay) çocuğu bulunan annelere içinde 60 (60 biniş) kontör bulunan kart verilecek. 

KRİTİK ‘YAPI’ ÖNERGESİ!

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Tunç Soyer'in Mart 2023'te gündeme getirdiği dayanıklı ve güvenli yapıların oluşturulması için önerdiği önerge karara bağlanamamıştı. Kritik konu yeni dönemin ilk meclisin önergeleri arasında birinci sırayı aldı.Önerge iligili komisyonlara sevk edildi. 

İlgili önerge şu şekilde;

30 Ekim 2020 İzmir Depremi ile 06-07 Şubat 2023 Kahramanmaraş Depremi sonrasında yapılarda meydana gelen hasar ve yıkımların yol açtığı can kayıpları dikkate alındığında, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanabilmesi amacıyla yürürlükteki mevzuatta yapı izinlendirme iş ve işlemlerinin yeniden incelenerek güvenli ve depreme dayanıklı yapıların oluşturulmasına yönelik İzmir Büyükşehir Belediyesi yetki alanı dâhilinde, "Gevşek kum, çakıl veya yumuşak – katı kil tabakaları içeren zeminler veya sıvılaşma riski yüksek zeminlerde; iskan edilen ve/veya imar planına göre kat adedi 5 ve daha fazla olan binalarda, binayı tümüyle kuşatan yatay rijitlikli çevre perdelerine sahip iskan edilmeyen en az bir adet bodrum kat yapılması gereklidir.", "Deprem öncesi ve sonrası kullanımı gereği insanların uzun süreli ve yoğun olarak bulunduğu (Hastaneler, dispanserler, sağlık ocakları, itfaiye bina ve tesisleri, PTT ve diğer haberleşme tesisleri, ulaşım istasyonları ve terminalleri, enerji üretim ve dağıtım tesisleri, vilayet, kaymakamlık ve belediye yönetim binaları, ilk yardım ve afet planlama istasyonları, okullar, diğer eğitim bina ve tesisleri, yurt ve yatakhaneler, müzeler vb.) 3 kat ve üzeri olan veya bina yüksekliği 10.50 m’yi geçen ayrık nizam yapılarda (bu karar öncesi ihalesi yapılmış kamu tarafından yapılan/yaptırılanlar hariç) sismik izolatör kullanılmalıdır. Bu yapılarda ayrıca rijit bodrum kat yapılması gerekli değildir." "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığınca yüksek yapıların tasarım, yapım ve denetim aşamalarının kent bütününde sağlıklı, güvenli ve eşgüdümlü yürütülmesinin sağlanması amacıyla; bodrum katlar dahil olmak üzere toplam kat adedi 13'ü aşan (13 kat hariç) yapılar için hazırlanan projelere, İzmir Büyükşehir Belediyesinin ilgili birimleri, ilgili meslek odaları ve ilgili ilçe belediyesi temsilcilerinden oluşturulacak İnceleme Kurulundan ön Olur alınmadan Yapı Ruhsatı, Uygunluk Belgesi alınmadan yapı Kullanma İzin Belgesi verilemez. İnceleme Kurulu çalışma usul ve esasları ile yüksek yapılara ilişkin değerlendirme kriterleri ayrıca belirlenecektir." şeklinde uygulama yapılması önerilmekte olup; Meclisimizce karara bağlanması hususunun görüşülmesi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.