Dolar 32,1526
%-0.03
Euro 35,0295
%-0.18
Altın 2.461,210
%-0.27
Bist-100 10.195,00
%0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yaman öğrencilere Vali ödülü

Yaman öğrencilere Vali ödülü

Yamanlar Eğitim Kurumlarının öğrencilerinin 2012 yılı içinde kazandıkları Ulusal ve Uluslar arası bilimsel ve akademik başarıları İzmir Valisi Cahit Kıraç tarafından ödüllendirildi.

  • Ege Postası
  • 02.01.2013 - 17:07
İZMİR - 2012 yılı içinde Yamanlar Eğitim Kurumlarının öğrencileri Bilim Olimpiyatlarında 9 Uluslararası, 23 Ulusal madalya kazanırken 20’de Proje ve akademik başarı toplam 52 ödül kazandılar. 
En son TÜBİTAK tarafından düzenlenen 20. Ulusal Bilim Olimpiyatları ile 17. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatı'nda Özel Yamanlar Eğitim Kurumlarının öğrencileri 23 madalya ile İzmir’e dönmüştü.
Ulusal Bilim Olimpiyatları ve Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatı'nda dereceye giren öğrencilerin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ödüllendirildiğini hatırlatan İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, "Başarılı öğrencilerimiz zaten bakanlık tarafından ödüllendirilmişti fakat İzmir'i gururlandıran öğrencilerimizi bir de kendi aramızda ödüllendirmek amacıyla bu ödül törenini düzenledik" dedi.
Öğrencilere seslenen İzmir Valisi Cahit Kıraç, “Başarının tek sahibi yoktur, bu başarı İzmir'in başarısıdır. Yamanlar Eğitim Kurumları ülkemizin örnek eğitim kurumlarından biridir. Bilim olimpiyatlarına katılan bütün öğrencileri, onları yetiştiren öğretmenleri ve velilerini kutluyorum. Madalya alan öğrencilerimizle gurur duyuyor ve başarılarınızın devamını bekliyoruz. İyi ki varsınız." dedi.
Bu tip yarışmalara yurtdışında son derece önem verildiğine dikkat çeken Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap ise, "Uluslar arası bilim olimpiyatlarında ülkemizin kazandığı 380 madalyanın 168’ini ülkemize kazandıran Yamanlar Koleji, bilim alanında Türkiye’yi dünyada büyük bir başarıyla temsil etme sorumluluğunu da yerine getirmektedir." diye konuştu. Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.