Dolar 32,2247
%0.14
Euro 34,9384
%0.27
Altın 2.418,500
%0.36
Bist-100 10.677,00
%-1.07

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Turhan: Tüketimi değil üretimi konuşmalıyız

Turhan: Tüketimi değil üretimi konuşmalıyız

Seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerine devam eden Ak Parti Milletvekili Adayı İbrahim Turhan Ege İhracatçılar Birliği’ni ziyarette bulundu. Ziyarette konuşan Turhan, kaliteli üretim ile yüksek katma değerli sektörlere ağırlık verilmesi gerektiğini dile getirdi.

  • Ege Postası
  • 14.05.2015 - 14:50
Türkiye’nin büyümesi gerektiğini vurgulayan Turhan, ‘’İktisadi teoride üç tane önemli şey var: emek olacak, sermayenin marjinal verimililiği yüksek olacak, bir de girişimcilik olacak. Bu üç şey de Türkiye’de mevcut.  Girişimcilik anlamında yapılan anketlerde kendi işini kurmak isteyenlerin oranı Avrupa Birliği’nde ortal, ama yüzde 27, Türkiye’de ise bu rakam yüzde 82. Bu rakamlar bizim için çok önemli. Büyümemizin devam etmesi için ekonomide yapısal dönüşümleri gerçekleştirmek gerekiyor. Orta gelir üreten orta sanayiden yüksek katma değerli kaliteli üretim yapacak sanayiye ve hizmetler sektörüne geçmemiz gerekiyor. Mesela turizmden bahsedecek olursak deniz,kum, güneşten; sağlık, tairh ve kongre turizmine kaymamız lazım çünkü oralarda yüksek katma değer var. Bunları yapmak için uzun vadeli bakış açısı, stratejik planlama mantığı, dünyayı doğru anlayabilen teknik kapasitesi buna yeten bir ekip lazım ve bu ekibin belirli bir süre istikrarlı bir şekilde çalışması lazım. Bunu yapmaya hazırız, Ak Parti bunun için var.’’ şeklinde konuştu. 

Ülkenin yeniden 1990 model yönetime dönmemesi gerektiğinin altına çizen Turhan bunun yanı sıra eski dönemlerdeki gibi üretmeden tüketime yön veren zihniyetlere de fırsat verilmemesi gerektiğini belirtti. 9 adet ana dönüşüm alanının belirlendiğini bunlardan hareketle 25 adet başlık ve 1300 adet eylem planın olduğunu vurgulayan Turhan bu sürecin bir takvim ve zamana ayrıldığını söyledi. Turhan, ‘’Tüketimi konuşmak yerine ülke olarak üretimi konuşmalıyız. İnavasyon, Ar-ge gibi birimlerimizi nasıl arttıracağız, bunları konuşmalıyız. Bunun yanı sıra İzmir’e özel projelerimiz var. İzmir’i ikinci bir İstanbul yapmak istiyoruz. Sanayi, tarım ve hizmet sektörlerini nakış gibi işleyeceğiz. Adnan Menderes Havaalanı’nı direkt uçuşlara açacağız. Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu liderliğinde 466 proje ile İzmir’in tarım sektörünü ayağa kaldıracağız. Yerli türlerimizin korunabilmesi için de Milli Tohum Bankası projemiz var.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.