Dolar 47,5126
%0.18
Euro 54,7114
%-0.13
Altın 6.231,964
%-0.41
Bist-100 13.292,93
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tunç Soyer cezaevinden yazdı: 'MASAK raporu hayatımı akladı, az kaldı kavuşacağız'

Tunç Soyer cezaevinden yazdı: 'MASAK raporu hayatımı akladı, az kaldı kavuşacağız'

İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem Başkanı Tunç Soyer, cezaevindeki birinci yılında Buca Kırıklar'dan mektup gönderdi. MASAK raporuyla tüm hayatının aklandığını belirten Soyer, kızlarıyla paylaştığı fotoğrafa Sezen Aksu'nun "Gülümse" şarkısını ekleyerek, "Az kaldı kavuşacağız, kaldığımız yerden aşkla devam edeceğiz" mesajını verdi.

  • Ege Postası
  • 04.07.2026 - 13:17
  • Güncelleme: 04.07.2026 - 14:33

EGE POSTASI - İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem Başkanı Tunç Soyer, cezaevinde geçirdiği bir yılın ardından kaleme aldığı yazıyı kamuoyuyla paylaştı. Buca Kırıklar F Tipi Cezaevi’nden seslenen Soyer, “Bedenim içerideydi ama ruhum, zihnim zinde ve özgürdü” ifadelerini kullandı.

Soyer, paylaşımında kızlarıyla birlikte yer aldığı fotoğrafa Sezen Aksu’nun hafızalara kazınan “Gülümse” şarkısı eşliğinde yer verdi.

Soyer’in paylaşımında kızlarıyla birlikte yer aldığı fotoğrafa Sezen Aksu’nun hafızalara kazınan “Gülümse” şarkısını eklemesi ise mesajına duygusal bir anlam kattı.

4 Temmuz 2025 gecesi cezaevindeki koğuşuna getirildiğini belirten Soyer, geçen bir yıllık sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Soyer, bir yıl içinde ülkede çok şeyin değiştiğini ancak kendisinin 16 metrekare kapalı, 40 metrekare açık alanda tutsak kaldığını ifade etti.

Soyer, haklı ve masum olmanın kendisine güç verdiğini belirterek, “Haklı ve masum olmanın hakikatini, tel örgüler de demir parmaklıklar da hapsedemiyor, bozamıyor” dedi.

“1 YILDIR PİŞTİM, YANDIM, OLDUM”

Cezaevinde geçirdiği sürede kendisini daha güçlü hissettiğini dile getiren Soyer, geçmişiyle hesaplaştığını ve gelecek vizyonunu tazelediğini söyledi. Soyer, “1 yıl öncesine göre daha fazla enerji doluyum. Tefekküre zaman bularak, geçmişimle daha objektif hesaplaşarak ve gelecek vizyonumu tazeleyerek daha da güçlendim. Dostu düşmandan ayırmakta ustalaştım. 1 yıldır piştim, yandım, oldum” ifadelerini kullandı.

“TEMİZ BİR İSİM EN BÜYÜK MİRASTIR”

Siyasi hayatı boyunca dürüst ve temiz siyaset yaptığını vurgulayan Soyer, MASAK raporuna da dikkat çekti. Soyer, “Hayatım boyunca dürüst, namuslu, temiz siyaset yapmanın gururuyla yaşadım. Şimdi artık bunu kanıtlayan, 41 yıl öncesinden başlayarak tüm hayatımı aklayan bir de MASAK raporum var. Bu raporu evlatlarıma bırakacağım. Çünkü bir babanın bırakabileceği en büyük miras temiz bir isimdir herhalde” dedi.

“AZ KALDI, KAVUŞACAĞIZ”

Cezaevi sürecini bir okul gibi gördüğünü belirten Soyer, dışarı çıktığında inandığı değerler doğrultusunda daha güçlü mücadele edeceğini söyledi. Soyer, “Hücremi ve avlumu bir okul gibi gördüm. Çıktığım zaman, inandığım değerler doğrultusunda daha güçlü bir mücadele verebilmek için bir dakikamı boş geçirmedim. Heyecanımı, umutlarımı biriktirip büyüttüm” ifadelerini kullandı.

Soyer, mesajının sonunda ise sevenlerine umut çağrısı yaptı. “Biliyorum, az kaldı, kavuşacağız, kaldığımız yerden aşkla yolumuza devam edeceğiz” diyen Soyer, “Siyasi iklime bakıp asla enseyi karartmayın. Hep birlikte hayal ettiğimiz o güzel memleketi mutlaka kuracağız” ifadelerine yer verdi.

Tunç Soyer, yazısını “Hepinizi çok özledim, sevgiyle, saygıyla, hasretle kucaklıyorum. Sağlıcakla kalın” sözleriyle tamamladı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.