Dolar 48,7891
%0.04
Euro 56,0703
%0.03
Altın 6.854,451
%-0.17
Bist-100 13.284,42
%-1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli sektör temsilcisinden ‘aynı gün işe giriş’ talebi

İzmirli sektör temsilcisinden ‘aynı gün işe giriş’ talebi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Özel Güvenlik Hizmetleri Meclis Başkanı ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Gökhan Arıkan, özel güvenlik sektöründe aynı gün işe giriş düzenlemesinin yapılması için destek istedi.

  • Ege Postası
  • 04.07.2026 - 10:58

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Özel Güvenlik Hizmetleri Meclis Başkanı ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Gökhan Arıkan, 26-30 Haziran Özel Güvenlik Haftası kapsamında İzmir'deki kamu kurumlarıyla görüşmelerde bulundu. Özel Güvenlik Haftası çerçevesinde açıklamalarda bulunan TOBB Özel Güvenlik Hizmetleri Meclis Başkanı ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Gökhan Arıkan, özel güvenlik sektörünün teknolojik altyapısı, eğitim vizyonu ve kamu güvenliğine sunduğu destekleyici rolüyle stratejik bir noktaya ulaştığını söyledi. Arıkan, "Türkiye'nin dört bir yanında gece gündüz demeden görev yapan özel güvenlik görevlilerimiz, artık yalnızca görev alanlarını koruyan personeller değil; kamu güvenliğini destekleyen, genel kolluk kuvvetlerimizin sahadaki en önemli destek unsurlarından biri haline gelmiştir. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı tarafından hayata geçirilen KAAN uygulaması ile özel güvenlik görevlilerimiz ve genel kolluk kuvvetlerimiz arasındaki iletişim ve koordinasyon güçlendirilmiş; olaylara daha hızlı müdahale edilmesi, etkin bilgi paylaşımı sağlanması ve kamu güvenliğine katkının artırılması konusunda çok önemli kazanımlar elde edilmiştir. Ayrıca yine İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı tarafından yürütülen ÖZGE Projesi kapsamında 6 farklı branşta verilecek uzmanlık eğitimleriyle özel güvenlik görevlilerimizin mesleki bilgi, beceri ve yetkinlikleri daha da artırılacaktır. Bu önemli adımlar, özel güvenlik görevlisi olmanın artık çok daha nitelikli, uzmanlık gerektiren ve geleceği olan önemli bir meslek haline geldiğinin en güçlü göstergesidir" dedi.

AYNI GÜN İŞE GİRİŞ İMKANI BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Sektörde görev yapan özel güvenlik görevlilerinin tüm çalışmalarının ÖGNET sistemi üzerinden kayıt altına alındığını vurgulayan Arıkan, "Bu bilgiler kolluk kuvvetlerimiz ve ilgili kamu kurumlarımız tarafından takip edilebilmekte olup, geriye dönük değiştirilmesi veya müdahale edilmesi mümkün olmayan güçlü ve güvenilir bir dijital altyapı sunmaktadır. Bu kadar güçlü şekilde kayıt altında olan, denetlenen, dijitalleşen, eğitim standartları sürekli yükselen ve kamu güvenliğiyle entegre çalışan özel güvenlik sektörümüzün; 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veren yapısı nedeniyle aynı gün işe giriş imkânına sahip olması büyük önem taşımaktadır. Bu düzenleme sektörümüz için yalnızca bir kolaylık değil; hizmetin sürekliliği, kamu güvenliğine verilen desteğin kesintisiz sürdürülmesi ve operasyonel ihtiyaçların karşılanması adına kritik bir gerekliliktir" dedi.

Arıkan sözlerine şöyle devam etti: "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdan, özel güvenlik sektörümüz açısından büyük önem taşıyan aynı gün işe giriş düzenlemesinin hayata geçirilmesini talep ediyoruz. 26-30 Haziran Özel Güvenlik Haftası vesilesiyle; 386 bin özel güvenlik görevlimizle ülkemizin huzuruna, kamu güvenliğine, istihdamına ve ekonomisine katkı sağlayan sektörümüz adına, bu önemli konuda Cumhurbaşkanımızın desteklerini saygıyla arz ediyoruz."(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.