Dolar 32,2743
%0.04
Euro 34,9722
%-0.03
Altın 2.453,220
%0.28
Bist-100 10.150,00
%-0.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Toplu ulaşımda 120 dakika ücretsiz aktarma teklifine UKOME’den ikinci ret

Toplu ulaşımda 120 dakika ücretsiz aktarma teklifine UKOME’den ikinci ret

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Tunç Soyer’in talimatıyla hazırladığı “Toplu Ulaşımda 120 Dakika Ücretsiz Aktarma Uygulaması” UKOME Genel Kurulu’nda oy çokluğuyla reddedilmişti. Ret kararı sonrası Soyer, teklifi yeniden UKOME’ye taşıyacağını bildirmişti. Soyer, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Toplu ulaşımda 120 dakika ücretsiz aktarma sistemine ilişkin teklifimiz UKOME teknik kurulundan maalesef geçmedi." dedi. Karara ilişkin bir tepki de CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'ndan geldi. Aslanoğlu, "Bu AKP İzmirlinin yararına ne varsa engellemekten keyif alıyor. Nedir İzmir’e beslediğiniz bu kinin sebebi, İzmir ile bitmeyen hesabınız nedir?" dedi.

  • Ege Postası
  • 20.03.2024 - 22:09
  • Güncelleme: 20.03.2024 - 22:51

EGEPOSTASI- ESHOT, İZULAŞ, İzmir Metro ve Tramvay A.Ş., İZDENİZ, İZTAŞIT ve İZBAN işletmelerinden oluşan entegre toplu ulaşımda, ilk binişten sonraki 120 dakika içinde yapılacak aktarmalardan ücret alınmamasını öngören düzenleme teklifi, olağanüstü toplanan Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu’nda oy çokluğuyla reddedilmişti.

Ret kararı sonrası İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer teklifi yeniden UKOME Teknik Kurulu’na getireceklerini açıklamıştı.

SOYER: "SİYASİ ÇIKARLAR UĞRUNA ENGELLENMİŞTİR"

Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada teklifin UKOME teknik kurulundan geçmediğini belirterek, "siyasi çıkarlar uğruna engellenmiştir." dedi.

Soyer, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Toplu ulaşımda 120 dakika ücretsiz aktarma sistemine ilişkin teklifimiz UKOME teknik kurulundan maalesef geçmedi. 

Aynı kurulda daha önce bu teklife oybirliği ile olumlu oy veren merkezi idareye bağlı kurum ve kuruluşların temsilcileri bu kez nedense (!) teklifin genel kurula sevkine izin vermemiştir. 

Hemşehrilerimizin yararına olacağını düşündüğümüz bir hizmet daha siyasi çıkarlar uğruna engellenmiştir.

Meseleyi, kıymetli İzmir halkının ve kamuoyunun takdirlerine arz ediyorum."

ASLANOĞLU: AKP ENGELLEMEKTEN KEYİF ALIYOR

Karara ilişkin bir tepki de CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'ndan geldi.

Aslanoğlu, "Bu AKP İzmirlinin yararına ne varsa engellemekten keyif alıyor. Nedir İzmir’e beslediğiniz bu kinin sebebi, İzmir ile bitmeyen hesabınız nedir? Dilinizin söylediği başka, gerçek zihniyetiniz bambaşka. Unutmayın! 31 Mart’ta asıl hesabı görecek olanlar İzmirlilerdir." dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.