Dolar 32,2026
%0.12
Euro 35,0932
%0.01
Altın 2.469,380
%0.06
Bist-100 10.174,00
%0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bozyaka Hastanesi’nde sonuçlar 'kontenjan'a takıldı: Mağdur hasta isyan etti!

Bozyaka Hastanesi’nde sonuçlar 'kontenjan'a takıldı: Mağdur hasta isyan etti!

İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde mağduriyetler bitmiyor. WhatsApp ihbar hattımıza ulaşan bir vatandaş yaşadığı mağduriyeti anlattı. Sabah saatlerinde  muayene olan vatandaşın istenen kan tahlillerini de yaptırarak, sonuçları almak için öğleden sonra gelmesi istendi. Fakat randevu saati içinde hastaya gelen mağdur vatandaş, kayıt yaptırmak için Dahiliye sekreterlerine başvurdu. Ancak görevliden 'Geç kaldınız. Kontenjan doldu, numara veremeyiz, ' yanıtını alan hasta neye uğradığını şaşırdı. Sonuçlarına bakılmayan hasta işini bırakıp geldiğini belirterek, “Ben geç kalmadım. Saat 14.30’da hastanedeydim. Hastane kuralına göre, hastaya 15.00’ten sonra numara verilmiyor. Koydukları kurallara uymayarak, tahlil sonuçlarıma bakmadılar. Beni mağdur ettiler. Yarın işten yine izin alıp gitmem gerekiyor.” dedi.

  • Ege Postası
  • 19.03.2024 - 16:09
  • Güncelleme: 19.03.2024 - 16:20

EGEPOSTASI- İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir vatandaş Dahiliye bölümünde muayene olduktan sonra doktor kan tahlili istenirken, sonuçlarını alması için öğleden sonra hastaneye gelmesi gerektiği söylendi.

HASTAYA NUMARA VERMEDİLER

Mağdur hasta saat 14.30’da sekreterliğe kayıt için başvurmaya gittiğinde Dahiliye bölümünde görevli sekreterler sert bir ifadeyle geç geldiğini söyleyerek, hastaya numara vermediler. 

WhatsApp ihbar hattımıza ulaşan hasta ise sonuçların saat 13.00 ile 15.00 arasında bakıldığını, 15.00’ten sonra numara verilmeyeceği uyarısı nedeniyle hastaneye 14.30’da gittiğini öne sürdü.

'KONTENJAN DOLU' ENGELİ

Dahiliye sekreterleri bu kez de ‘kontenjanın dolu’ olduğunu gerekçe göstererek hastanın kaydını yapmayacaklarını söyledi.

Bu yanıt sonrasında Dahiliye doktoruyla görüşen hasta, saat 15.00'i geçmediği için kaydının yapılmasını ve sonuçlara bakılmasını talep etti.

DAHİLİYE DOKTORU: BAKAMAM

Doktor ise "Çok geç geldiniz, kontenjanım dolu, bakamam" diyerek hastanın talebini reddetti.

'BÖYLE BİR KURALDAN HABERİM YOK'

Dahiliye koridorunda “15.00’ten sonra numara verilmeyeceği uyarısı” olduğunu söyleyen hastaya doktor bu kez de "Böyle bir kuraldan haberim yok" diyerek bakmayacağını bir kez daha ifade etti.

"BEN GEÇ KALMADIM"

Mağdur olduğunu beyan eden G.M., “Ben kafama göre gitmedim. Kontenjan sorunu olduğundan bahsediyorlar. Bozyaka Hastanesi randevu vererek hasta bakıyor. Her gün randevu alan hasta sayısı belli. Ben de randevu saatimde kan tahlillerimi verdim ve tek beklentim sonuçlarıma da bakılmasıydı. 'Geç geldiğim' ifade ediliyor fakat çalıştığım için izin saatlerim dolayısıyla ancak 14.30’da gelebildim. Hastane koridorlarında '15.00’e kadar numara verileceği' ifade ediliyor. Buna göre; geç kalmış olmuyorum.

RANDEVU ALMAK BU KADAR ZORKEN...

Üstelik kontenjanla ilgili de herhangi bir uyarı söz konusu değil.  Ben telaşla yetişmeye çalışırken, Dahiliye sekreterlerinin ve doktorun tavırları rahatsız etti. Verdiğim yol parası, harcadığım zaman ve sonuçlarıma bakılmaması da cabası oldu. Yaşadığım bu mağduriyetin başkasının yaşamasını istemem. Eğer o gün randevu verilmişse, o kişinin kontenjan sorunu olmamalı. Zaten randevu almak bu kadar zorken, bir de sonuçlara bakılmaması oldukça rahatsız edici” dedi.

İşte o kural:

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.