Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tarihi geçmiş ilaç iddialarına bir yenisi de İzmir’den eklendi

Tarihi geçmiş ilaç iddialarına bir yenisi de İzmir’den eklendi

Koronavirüs tedavisinde tarihi geçmiş ilaçlar kullanılması iddialarına bir yenisi de İzmir’den eklendi. Bir vatandaşın aldığı Favicovir ilacının üzerine yapıştırılan etiketin üzerinde ilacın son kullanma tarihi 12 Aralık 2022 olarak görünürken etiket kaldırıldığında ise ilacın son kullanım tarihinin 25 Temmuz 2021 olduğu göründü. 

  • Ege Postası
  • 24.08.2021 - 16:34

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz ay, koronavirüs tedavisinde tarihi geçmiş ilaçlar kullanılıyor iddiaları gündeme gelmiş ve kamuoyunda tepkilere neden olmuştu. 

Samsun'da bir vatandaş kendisine verilen ilacın üzerinde yer alan etiketi kaldırdığında tarihinin geçmiş olduğunu görmüştü.  İlacın üzerine yapıştırılan son kullanma tarihi 11 Kasım 2022 iken, altından çıkan son kullanma tarihinin ise Mayıs 2021 olduğu ortaya çıkmıştı.

Gündeme gelen iddiaların ardından Sağlık Bakanlığı’na bağlı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu yazılı açıklama yapmış ve açıklamada, “Söz konusu ilaçların stabilite çalışmaları uzun zaman almaktadır. Bu çalışmaların sonucuna göre son kullanma tarihlerinin güncellenmesi rutin bir işlemdir. Yeni tarihler; Kurumumuzun bilgisi ve onayı ile firmalar tarafından ilaçlara etiket yapıştırılmak suretiyle güncellenmiştir. Dolayısıyla; paylaşımlarda yer alan; son kullanma tarihi geçmiş ilaçların tedavi amacıyla koronavirüs hastalarına verildiği yönündeki iddialar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır” ifadelerine yer verilmişti.

BİR VAKA DA İZMİR’DEN

Öte yandan tarihi geçmiş ilaç iddialarına bir yenisi de İzmir’den eklendi.

Bir vatandaş, koronavirüs tedavisinde kullanılan Favicovir ilacını aldı. İlacın üzerine yapıştırılan etiketin üzerinde ilacın son kullanma tarihi 12 Aralık 2022 olarak görünürken etiket kaldırıldığında ise ilacın son kullanım tarihinin 25 Temmuz 2021 olduğu göründü.
İlaca ait görüntüler sosyal medyada kısa sürede yayılırken görüntüler kamuoyunda büyük tepki topladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.