Dolar 32,5350
%0.3
Euro 34,8608
%0.34
Altın 2.440,970
%0.09
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhuriyetçi Kadınlar’dan ’28 Şubat’ tepkisi: Davanın görüleceği yer Yüce Divan’dır

Cumhuriyetçi Kadınlar’dan ’28 Şubat’ tepkisi: Davanın görüleceği yer Yüce Divan’dır

Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği, 28 Şubat davalarında verilen kararın gören hakim ve savcılarının FETÖ’den ceza almış olması nedeniyle bozulması gerektiğini ifade etti. Dernek tarafından yapılan açıklamada, “28 Şubat davasındaki Çetin Doğan, vb. sanıkların ağır ceza mahkemelerinde yargılandığı davalar da benzer gerekçeyle bozulmalıdır. 28 Şubat davasının görüleceği yer Yüce Divan’dır” denildi.

  • Ege Postası
  • 24.08.2021 - 13:29

EGEPOSTASI- "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak"la suçlanan 103 sanık hakkında 2 Eylül 2013'te başlayan 28 Şubat davalarında geçtiğimiz günlerde kritik bir gelişme yaşanmıştı. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 28 Şubat davasında haklarında verilen müebbet hapis cezaları kesinleşen 14 kişi hakkında yakalama kararı çıkartmış ve Çevik Bir ve Çetin Doğan'ın da aralarında olduğu 8 kişi yakalanmıştı. Hapis cezası kesinleşenlerin rütbelerinin sökülmesi için Genelkurmay Başkanlığı'na yazı gönderilmişti.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, 28 Şubat davasında "darbeye teşebbüs" suçundan 14 sanığa verilen müebbet hapis cezalarını onamıştı.

Cezaların onanmasının ardından davayı gören hakim ve savcılarının FETÖ’den ceza almış olması kamuoyunda tepkiye neden olurken Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği, konuya ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, İlker Başbuğ örneği üzerinden, verilen kararların bozulması gerektiği ve davaların Yüce Divan’da görülmesi gerektiği ifade edildi. 

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; 
“Anayasa’ya göre; ‘Hiç kimse kanunen tabi olduğu mahkemeden başka bir mercii önüne çıkarılamaz’. Örneğin İlker Başbuğ’un, FETÖ’cü savcılar tarafından yetkili ve görevli olmayan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine çıkarılması tertibini Yargıtay bozmuştur. 28 Şubat davasındaki Çetin Doğan, vb. sanıkların ağır ceza mahkemelerinde yargılandığı davalar da benzer gerekçeyle bozulmalıdır. 28 Şubat davasının görüleceği yer Yüce Divan’dır. Anayasa, yasalar, AYM’nin ve Yargıtay’ın emsal kararları ortadayken komutanlarımızın çarptırıldığı müebbet hapis cezaları vahim hukuk ihlalidir. 
Kaldı ki bu ihlaller ve emekli generaller için çıkan yakalama kararları FETÖ’ye hizmet etmektedir. Soruşturmayı yapan emniyet mensupları ya FETÖ’den atılmış veya hapistedir. Davanın savcısı, hakimi FETÖ’den ceza almıştır. Yargıtay’da davaya bakan üyeler FETÖ’cü çıkmıştır. Bu durumda verilen kararlar FETÖ’yü sevindirirken toplumun vicdanını yaralamaktadır. FETÖ’ye bağlı sosyal medya hesaplarıyla yayın organlarında emekli generallerimizin hedef alınması ve 28 Şubat davaları üzerinden yürütülen kara propaganda bunun ispatıdır. 28 Şubat’ta FETÖ’ye cephe alan kahraman komutanlarımız hapse atılmak istenmektedir. Devlet ile millet, hükümet ile TSK arasına nifak sokulmak istenmektedir. Bu davanın tıpkı Balyoz, amirallere suikast, Ergenekon gibi FETÖ tarafından tasarlandığı, Amerika’ya karşı çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarını cezalandırmak, sindirmek için tertiplendiği açıktır.

Emekli komutanlarımız Ahmet Çörekçi, Aydan Erol, Cevat Temel Özkaynak, Çetin Doğan, Çetin Saner, Çevik Bir, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri, Hakkı Kılınç, İdris Koralp, İlhan Kılıç, Kenan Deniz, Vural Avar ve Yıldırım Türker hakkındaki tutuklama kararları kaldırılmalıdır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.