Dolar 32,9449
%-0.11
Euro 35,7631
%-0.26
Altın 2.528,500
%0.83
Bist-100 10.891,00
%0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TBB'de İzmir'in temsilcileri belli oldu: İşte o liste

TBB'de İzmir'in temsilcileri belli oldu: İşte o liste

TBB seçimlerinde oy kullanacak ve görev alacak İzmir listesi netleşti. İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Levent Yıldır'ın AK Parti ve MHP'nin üye için talepte bulunduğunu ancak kontenjan verilmeyeceğini aktardığı öğrenildi. İzmir'i ise 28 asil 14 yedek üye TBB'de temsil edecek.

  • Ege Postası
  • 21.05.2024 - 16:45
  • Güncelleme: 23.05.2024 - 22:41

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Meclis üyelerini belirlemek amacıyla seçim yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis salonunda gerçekleşen seçimde, Divan Başkanlığı’na verilen tek liste oylamaya sunuldu ve oybirliğiyle kabul edildi. Türkiye Belediyeler Birliği Meclis üyeliğine İzmir'den 28  üye seçildi. 

"CUMHUR'UN TALEBİ OLDU"

İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Zafer Levent Yıldır, meclis üyelerini WhatsApp grubuna attığı mesajla delege seçimleri için meclis salonuna davet etti. Yıldır, attığı mesajda AK Parti ve MHP Grubundan da delege olmak için talep olduğunu ancak kontenjan ayırmadıklarını ifade etti. Delege listesini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile birlikte hazırladıklarını aktaran Yıldır, "Adayları başkanımızla, istekleri de dikkate alarak belirledik. Blok liste olacak. AKP ve MHP grubunun da talebi oldu ancak onlara bir kontenjan vermeyeceğiz. Katılımı sağlarsak sevinirim" dedi. 

İŞTE O İSİMLER

TBB'de oy kullanacak delege listesi şöyle:

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.