Dolar 32,2890
%0.03
Euro 34,9666
%0.41
Altın 2.443,470
%0.77
Bist-100 10.173,00
%1.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Serter ve Delican CHP bildirgesini yorumladı

Serter ve Delican CHP bildirgesini yorumladı

CHP İzmir İl Başkanlığı, partililere seçim bildirgesi eğitimi verecek. Bildirgenin eğitim, sağlık, çalışma hayatı, esnaf ve KOBİ, tarım kesimi, sosyal destek gibi bölümleri için ayrı uzman ekipler yetiştirilecek. Emeklilere haklarını emekli partililer, çiftçiye vaatleri ziraatçiler, eğitim haklarını öğretmenler anlatacak. CHP'li Serter ve AK Partili Delican'dan

  • Ege Postası
  • 20.04.2015 - 13:08
İZMİR - CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, partinin seçim bildirgesindeki her konu için partililere eğitim vereceklerini, milletvekili adayları, il yönetimi ve ilçe başkanlarının tüm bildirgeye hakim olacağını, ancak diğer parti yöneticilerinin mesleklerine göre eğitim görüp propagandaya başlayacaklarını söyledi. Serter, şöyle konuştu: 

"Partili emekliler, emeklilere her iki dini bayramda, birer maaş ikramiye verileceğini, emekliden alınan muayene ve katılım payı ile çalışan emeklilerden kesilen sosyal güvenlik destek priminin kalkacağını açıklayacak. CHP'li esnaf, işyerlerini gezecek ve kira, araç gideri gibi işyeri masraflarının vergiden düşürüleceğini, esnafa, ödediği vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandırılacağını, Esnaf Bakanlığı kurulacağını anlatacak. Öğretmen emeklisi CHP'liler, zorunlu eğitimin 13 yıla çıkarılacağını, tam gün eğitim sistemine geçilecek, tüm öğrencilere sıcak öğle yemeği verileceğini, yoksul öğrencilere zorunlu eğitim süresince aylık 240 TL'ye kadar eğitim desteği sağlanacağını söyleyecek. Partinin tarım profesörleri, ziraatçi üyeleri ise mazotun litresinin 1.5 liradan verileceğini, ürün alım fiyatının bir yıl önce belirleneceğini bildirecek." 

"KAŞIKLA DOLDURDUĞMUZ HAZİNE'Yİ KEPÇEYLE BOŞALTIYORLAR"

Öte yandan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in CHP'nin seçim vaatleriyle ilgili "Çıksınlar kaynağı ortaya koysunlar. Ben de oyumu CHP'ye vereceğim" çıkışının ardından gözler AK Parti'ye çevrildi. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, bildirge için "AK Parti biriktirdi onlar harcamak istiyorlar. Biz 12 yıldır dişimizle tırnağımızla didindik ülkeyi bir yere getirdik. Şimdi kaşıkla doldurduğumuz Hazine'yi kepçeyle boşaltmaya çalışıyor. Zararı Türk halkı görecek hiçbir projeye Türk halkı izin vermeyecek" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.