Dolar 32,7709
%0.01
Euro 35,0959
%0.02
Altın 2.451,320
%-0.27
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şentop: Milletvekilliği seçiminden önce referandum olabilir

Şentop: Milletvekilliği seçiminden önce referandum olabilir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Mustafa Şentop, 2014 cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra milletvekilliği seçiminden önce bir anayasa referandumu olabileceğini söyledi.Şentop, partisinin Tekirdağ İl Başkanlığı...

  • Ege Postası
  • 30.07.2013 - 17:28
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Mustafa Şentop, 2014 cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra milletvekilliği seçiminden önce bir anayasa referandumu olabileceğini söyledi.

Şentop, partisinin Tekirdağ İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur'un da katıldığı toplantıda Türkiye'nin bulunduğu durumu değerlendiren Anayasa Komisyonu Üyesi Mustafa Şentop, "Türkiye artık dışa bağımlı, başkaları tarafından gündemi belirlenen bir ülke değil. Bölgesel ve küresel konularda fikirleri sorulan ve önemsenen bir ülke oldu. 3'üncü havalimanı ile 3'üncü köprü ihaleleri yapıldı ve IMF'ye olan borç kapatıldı." dedi. Şentop, bunların gerçekleşmesini istemeyen kişilerin ve ülkelerin olduğunu belirtti.

Çözüm süreci ile ilgili de konuşan Şentop, Şırnak'ta hizmete giren havaalanına ismi verilen eski bakanlardan Şerafettin Elçi'yi hatırlatarak, "Şerafettin Elçi 'Ben kürt siyasetçiyim' dedi, cezaevine girdi. Ama şimdi Türkiye nereden nereye geldi. Biz bu sorunu çözeceğiz. İmralı'yla görüşmelerinde hükümetin bilgisi dışında hiçbir şekilde görüşme olmamıştır. Devlet bir terörist başını yakalıyorsa onunla görüşür ve duruma göre yeni stratejiler uygulamaya koyar." diye konuştu.

Anayasa çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Mustafa Şentop, "Anayasa Uzlaşma Komisyonu 20 ayını doldurdu. Normal olarak bir anayasa yapmak için gerekli süresi 16 aydır. Türkiye bu konuda fazla zaman harcadı. 177 maddenin 56 maddesinde uzlaşıldı. Şu anda 121 madde uzlaşılmamış madde duruyor, ama benim tahminim bu sayı 60 geçer." dedi.

Anayasa referandumuna da değinen Şentop, "Zamanlama konusunda net bir şey söylemek mümkün değil. Genel seçimler öncesinde zaman daralıyor. 2014 cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra milletvekilliği seçiminden önce bir referandum olabilir, düşünülebilir. İhtimal olarak söylüyorum. Takvim için çok erken. Eylül ekimden sonra bu tarih tam olarak netleşir." şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.