Dolar 32,7682
%1.53
Euro 35,0901
%0.53
Altın 2.457,000
%2.76
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Prof. Dr. Yılmaz, “Bekle bizi Kilimanjaro”

Prof. Dr. Yılmaz, “Bekle bizi Kilimanjaro”

Ege Üniversitesi(EÜ) Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmaloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Semih Aydoğdu ve öğrencisi Bekir Karakılıç Ege Üniversitesi’nin 60. yıl logulu bayrağını Afrika’da ki Kilimajaro Dağı’na dikmek üzere EÜ Rektörlüğünden uğurlandı.

  • Ege Postası
  • 26.09.2014 - 11:14
İZMİR -Yolculuk öncesi Prof. Dr. Semih Aydoğdu,  Bekir Karakılıç,  EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yeşim Kirazlı, Genel Sekreter Prof. Dr. M.Bülent Özkan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu ve Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Özkahya bir toplantı düzenledi.
EÜ 60.Yıl kutlama çalışmaları kapsamında gerçekleştirilecek  5 bin 895 metre yüksekliğindeki Afrika Kilimanjaro Dağı tırmanışı ile Prof. Dr. Aydoğdu, ülkesine ve insanlığa yararlı olmak için çaba sarf eden ve özgün bir özgeçmişe sahip EÜ’nün bayrağını  ve logosunu zirveye taşıyarak 60. Yıl coşkusunu taçlandıracak.

ZİRVENİN YENİ ADI “EGE ÜNİVERSİTESİ”
Toplam 8 farklı tırmanış rotasından oluşan yolculuk, 29 Eylül 2014 Pazartesi başlayıp 6 Ekim 2014 Pazartesi günü tamamlanacak. Yolculuğun 6. Günü Kilimanjaro’nun üç tepesinden biri olan ‘Uhuru Peak’e ulaşılacak böylece zirveye tırmanış gerçekleştirilecek.
Tüm doğa severlerin hayallerini süsleyen Doğu Afrika’nın zengin coğrafyasında yapılacak bu tırmanış Afrika yerlilerinden olan Masaailerin ‘Beyaz Dağ’ olarak isimlendirdikleri dünyanın tek başına ayakta duran en büyük volkanik dağında gerçekleşecek ve Prof. Dr. Aydoğdu yüksek bir dağın üzerinde olmanın özgürlüğünü yaşamanın yanı sıra Egelilerin 60. Yılı heyecanına yeni bir soluk getirecek.

 “YENİ HEDEFİM KİLİMANJARO”
Prof. Dr. Aydoğdu, “ Gecen yıl itibariyle Türkiye’nin en yüksek zirvesi olan  Ağrı dağı zirvesine ulaşma başarısını gösterdim. Oraya üniversitemizin fakültemizin bayrağını taşımak bana büyük bir gurur vermişti. Ondan sonra ki hedef olarak  Kilimanjaro’yu seçtim. Orası beni hep çeken bir yer. Bu benim için büyük bir zevk, onur ve görev olacak. İnşallah hava, yol ve sağlık koşulları her hangi bir zorluk oluşturmaz. Bayramın ilk günü sabahı 4 Ekim sabahı zirvede Bekir kardeşimle birlikte ülkemizden giden iki kişi olacağız. Temennimiz sağ salim geri dönüp sizlere deneyimlerimizi aktarma şansına sahip oluruz” diye konuştu.

“EGE ÜNİVERSİTESİ YÜKSEK BİR BELLEKTİR”
Prof. Dr. Yılmaz, “Bugün Ege Üniversitesi için çok özel günlerden birisi. Çok özel çünkü 60. Yıl heyecanımızın doruğa bayrak dikilerek taçlandığı bir projenin bugün tanıtımını yapıyoruz. Ege Üniversitesi 60 yıllık yüksek bir bellektir. Bu etkinlik Ege Üniversitesi ailesi olmanın ne kadar yüksek bir hedefi amaçladığını gösteriyor. İçimizden birisi bugün EÜ bayrağını zirveye taşıyacak. Hocamız bunu ülkemizde yapabilirdi ama kendisi bunu uluslararası boyuta taşımayı tercih etti. Bu olay EÜ değerini ne kadar yükseğe ne kadar marka değerine odaklandığını gösteriyor. Bekle bizi Kilimanjaro” diye konuştu.
  Ege ruhunu yaşatan Prof. Dr. Semih Aydoğdu ve   Bekir Karakılıç’a teşekkür eden Prof. Dr. Yılmaz,  “Yolları açık olsun şimdiden geri dönüşlerinin coşkusunu hissediyorum. Ben öncelikle Semih ve Bekir arkadaşımızı canı gönülden tebrik etmek istiyorum. Böyle bir düşünceyi böyle bir hayali biz kuramazdık ama onlar kurdu ve gerçekleştirmek için her şeyi hazırladılar. Bayrağın dikildiği gün biz de onlarla beraber aynı heyecanı yaşamış olacağız” dedi.

 HEYECAN DORUKTA
Prof. Dr. Kirazlı, “ Ege Üniversitesi, 1955 yılında kurulduktan sonra tıpkı Kilimanjaro dağına tırmanış gibi çok zorlu yollardan geçerek dünyanın ilk 500 üniversitesi, Türkiye’nin de 4. Üniversitesi olarak yerini aldı. Semih hocamız da yapmış olduğu bilimsel çalışmalarla üniversitemizi çok iyi temsil etti. Bu konuda hocamızın üniversitemize katkısı da çok büyük. Semih hocamız ve yetiştirmiş olduğu öğrencisiyle beraber Afrika’da Kilimanjaro dağına Ege Üniversitemizin 60. Yıl bayrağını dikecek olması bizi çok heyecanlandırıyor. Bu zorlu yolculukta kendilerine başarılar diliyorum” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.