Dolar 32,5186
%0.25
Euro 34,9291
%0.54
Altın 2.431,340
%-0.3
Bist-100 9.916,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Prof. Dr. Kumanlıoğlu, doğum gününde son yolculuğuna uğurlandı

Prof. Dr. Kumanlıoğlu, doğum gününde son yolculuğuna uğurlandı

Önceki gün vefat eden Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinin eski dekanlarından emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu, (64) doğum gününde toprağa verildi.

  • Ege Postası
  • 17.03.2021 - 15:09

Hayatını kaybeden tıp dünyasının sevilen ismi Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu, ebediyete uğurlandı.

Kumanlıoğlu'nun Ege Üniversitesi Hastanesi morgundan alınan Türk bayrağına sarılı cenazesi Bilal Saygılı Camisine getirildi. 

Cenazeye Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, EÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, Kumanlıoğlu'nun ailesi ve çok sayıda öğretim üyesi katıldı.

Törende konuşan Budak, Kumanlıoğlu ile kısa bir süre çalışma şansı bulduğunu, kaybının Ege Üniversitesi'nde büyük üzüntü yarattığını söyledi. 

Kumanlıoğlu'nun yaşamını mesleğine adadığını belirten Budak, "Kamil Kumanlıoğlu Hocamızı tanıma şansına çok geç nail oldum fakat çok kısa sürede yoğun çalışma fırsatı yakaladım kendisiyle. Hocamız; insancıl yaklaşımı, mesleğine adanmışlığı ve insan ilişkilerindeki samimiyeti ve hoşgörüsüyle örnek teşkil eden bir insandı. Hastalarının da ona yaklaşımlarına şahit oldum. Gerçekten tam bir model hekimdi. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun." dedi.

EÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, “Bugün çok büyük bir kayıp vesilesiyle bir aradayız. Her vefat çok büyük bir acıdır. Ancak bazı kayıplar zamansız, küçüğünden büyüğüne çok fazla sayıda kişiyi etkileyen, acısı derinden hissedilen kayıplardır. Kamil Kumanlıoğlu hocamızın da kaybı böyle bir kayıptır. İki uzmanlık alanında birçok öğrenci yetiştirmiş, birçok hasta tedavi etmiş, fakültemizin yönetiminde bulunmuş, iyiliği, mütevazılığı, çalışkanlığı, dürüstlüğü ve sakinliği ile birçok dost biriktirmiş bir hocamızdı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi ailesi olarak hocamızın kaybından büyük üzüntü duyuyoruz. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına, sevenlerine başsağlığı diliyorum” dedi.

Ahmet Kumanlıoğlu ise babasının bugün doğum günü olduğunu söyleyerek acılı günlerinde yanlarında olan tüm dostlarına teşekkür etti. 

Kılınan cenaze namazının ardından Kumanlıoğlu'nun naaşı Kemalpaşa Cennet Bahçesi Mezarlığına defnedildi. 

Prof. Dr. Kumanlıoğlu, 15 Mart'ta Kemalpaşa'daki evinde rahatsızlanmasının ardından 2011-2014 döneminde dekanlığını yaptığı EÜ Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılmış, müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.