Dolar 32,3858
%-0.16
Euro 34,7830
%0.12
Altın 2.433,170
%-0.23
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aysever gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı

Aysever gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Enver Aysever, Twitter'da paylaştığı bir karikatür nedeniyle açılmış olan bir soruşturmayla ilgili karakolda ifade verdikten gözaltına alındı. İfadesinin alınmasının ardından serbest bırakılan Aysever, "Benim itibarımı ve Cumhuriyet'teki yazılarımı ortadan kaldırmak için bunu yapıyorlar" dedi.

  • Ege Postası
  • 17.03.2021 - 14:46

Enver Aysever, Twitter'da paylaştığı bir karikatür nedeniyle açılmış olan bir soruşturmayla ilgili olarak bu sabah karakolda ifade verdikten sonra hakkında Çerkezköy Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilmiş bir yakalama kararı olduğu söylenerek gözaltına alındı. 

Gözaltına alındıktan sonra önce Şehit Hayrettin Yıldırım Örnek Karakolu’na götürülen Aysever, sağlık kontrolleri için hastaneye sevk edildi. Aysever daha sonra Anadolu Adliyesi’ne götürüldü. 

Telefonla ulaştığımız Aysever, sağlık durumunun iyi olduğunu ve gözaltı süreci boyunca herhangi bir olumsuzluk yaşamadığını belirtti. Aysever’in sosyal medya paylaşımlarına ilişkin yapılan şikayetlerin ise Konya, Bartın gibi illerden yapılması dikkat çekti. 

SUÇLAMA: HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK

Aysever'in avukatı Özge Demir ise suçlamanın detayları hakkında bilgi sahibi olmadıklarını, Çerkezköy Sulh Ceza Hakimliği'nin 20 Mart 2020 tarihinde Aysever’in Twitter da yaptığı bir paylaşımla ilgili olarak “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasında bulunduğunu, bununla ilgili olarak ifadesini almak üzere bir yakalama kararı olduğunu öğrendiklerini belirtti. 

SERBEST BIRAKILDI

Enver Aysever ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Aysever, serbest bırakılmasının ardından yaptığı açıklamada "Önce itibar suikastı yapıp daha sonra bir yerden düğmeye basılıyor. Bağlantılı olduğunu düşünüyorum. Ben bugün ifade vermeye gitmesem yarın sabah evimi basıp gözaltına alacaklardı" dedi.

Aysever, "Benim itibarımı ve Cumhuriyet'teki yazılarımı ortadan kaldırmak için bunu yapıyorlar" ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.