Dolar 46,2690
%0.15
Euro 53,5644
%-0.16
Altın 6.277,079
%0.31
Bist-100 13.938,48
%1.42

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özel sektör öğretmenlerine polisten sert müdahale!

Özel sektör öğretmenlerine polisten sert müdahale!

TBMM önünde basın açıklaması yapmak isteyen özel sektör öğretmenlerine, polis müdahale etti. Aralarında Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Başkanı Eren Edebali ve TİP Ankara İl Başkanı Fırat Çoban'ın da olduğu yaklaşık 40 kişi gözaltına alındı. Sendika bu akşam saat 18.00 için İstanbul Kadıköy'deki Süreyya Operası önüne çağrı yaptı.

  • Ege Postası
  • 14.06.2026 - 15:41
  • Güncelleme: 14.06.2026 - 16:17

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, mülakat mağduru öğretmenler ile özel sektör eğitim emekçilerinin yaşadığı güvencesizlik ve düşük ücret sorunlarına dikkat çekmek amacıyla bugün (14 Haziran) Ankara’da bir araya geldi.

14 Haziran’da Ankara’da kitlesel bir buluşma gerçekleştireceklerini duyuran sendika, “Karşınıza çıkacağız, masaya oturacağız” ifadeleriyle taleplerinin karşılanması için çağrıda bulunmuştu.TBMM önünde basın açıklaması yapmak isteyen ve Güvenpark'ta toplanan özel sektör öğretmenlerine, polis müdahale etti.


SENDİKA BAŞKANI EREN EDEBALİ GÖZALTINDA
Müdahale sırasında Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Başkanı Eren Edebali ve bir sendika üyesi gözaltına alındı.

Taboola'danSponsorlu Içerikler
Bunlar Ilgini Cekebilir


GÖZALTILAR ARTIYOR
2 gözaltı sonrası polisin çok sayıda öğretmeni gözaltına aldığı, gözaltı sayısının arttığı öğrenildi.


Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, "Halklarını Arayan Öğretmenler Gözaltına Alınıyor!" diyerek o anları paylaştı.

Sendikadan yapılan açıklamada, "Tüm duyarlı kamuoyuna, demokratik kitle örgütlerine sesleniyoruz! Yürütme Kurulu üyelerimizden, temsilcilerimizden ve üyelerimizden çok sayıda gözaltı var. Ankara’daki herkesi Güvenpark’a çağırıyoruz" denildi.

GÖZALTI SAYISI 40'A ULAŞTI

Cumhuriyet'in ulaştığı bilgilere göre; Ankara Güvenpark'taki müdahalede gözaltı sayısı 40'a ulaştı.

MÜDAHALE SONRASI SAKARYA CADDESİ'NDE TOPLANDILAR

Öğretmenler, polisin sert müdahalesi sonrası Sakarya Caddesi’nde toplandı.

Sendikadan yapılan açıklamada "Güvenpark’ta polisin sert müdahalesiyle gözaltına alınan arkadaşlarımız ve bize verilen sözlerin tutulduğunu görene kadar vazgeçmiyoruz! Sakarya Caddesi’nde toplanarak mücadele kararlılığımızı sürdürüyoruz. Buraya vazgeçmeye gelmedik!  Korkumuz yok, hakkımızı almadan geri dönüş yok! Patronların Bakanı Yusuf Tekin İstifa!" denildi.

SENDİKADAN KADIKÖY SÜREYYA OPERASI ÖNÜNE ÇAĞRI
Öte yandan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası'ndan İstanbul için yeni bir çağrı geldi.

Bu akşam saat 18.00 işaret edilerek, İstanbul Kadıköy'deki Süreyya Operası önüne toplanma çağrısı yapıldı.

Sendikanın X hesabından yapılan paylaşımda, "Ankara’da yaşanan gözaltılar karşısında pes etmeyeceğiz! Gözaltılar irademizi kıramaz. Ankara’yı terk etmiyor, mücadelemizi sahipleniyoruz. Tüm arkadaşlarımızı ve kamuoyunu dayanışmayı büyütmeye, mücadelemize sahip çıkmaya çağırıyoruz" denildi.

NE OLMUŞTU?
Meslek onurunu korumak, güvenceli çalışma koşulları ve insanca yaşamaya yetecek ücret talebiyle bir araya gelen öğretmenler, gün içinde Milli Eğitim Bakanlığı önünde buluşarak Meclis'e yürüme çağrısında bulunmuştu.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası ile mülakat mağduru öğretmenler, taban maaş düzenlemesinin 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu'na eklenmesini, özel sektörde çalışan öğretmenlerin güvenceli çalışma koşullarına kavuşmasını ve mülakat nedeniyle ataması yapılmayan öğretmenlerin haklarının teslim edilmesini talep ediyor.

Eylem öncesinde yaptıkları açıklamada, taleplerini iletmedikleri yetkili kalmadığını belirten öğretmenler, yıllardır süren görüşmelere rağmen somut bir adım atılmadığını vurgulamıştı.

Öğretmenler açıklamalarında, "Her görüşmede bize haklı olduğumuz söylendi. Bizim haklı olduğumuzu duymaya ihtiyacımız yok. Haklı olduğumuzu en başından beri biliyoruz. Haklılığımızdan aldığımız güçle yıllardır Ankara'nın yollarını arşınlıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Özel sektörde düşük ücretler, güvencesiz çalışma ve ağır çalışma koşullarına karşı mücadele ettiklerini belirten öğretmenler, "Bizi sömürüye, asgari ücret düzenine, mülakata ve güvencesizliğe teslim edemeyeceksiniz" demişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.