Dolar 32,8363
%0.21
Euro 35,2202
%0.37
Altın 2.441,230
%-0.68
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ödemiş'te geleneksel ata sporları için çalışmalar hızlandırıldı

Ödemiş'te geleneksel ata sporları için çalışmalar hızlandırıldı

Ödemiş Belediyesi, geleneksel sporların yapılacağı yarış alanları oluşturulması konusunda çalışmalarını hızla sürdürüyor.

  • Ege Postası
  • 10.03.2015 - 10:42
Yeni yasadan sonra mahallesi statüsüne geçen bölgelerde yaşayan vatandaşların sosyal yaşantılarına katkı sağlamak amacıyla halı saha projelerini gerçekleştiren Ödemiş Belediyesi, rahvan at yarışı, deve güreşi gibi geleneksel ata sporlarının yapılacağı bir alan oluşturmak için araştırmalar yapıyor.

Konaklı mahallesinde personeliyle birlikte alan incelemelerinde bulunan Belediye Başkanı A.Mahmut Badem; “Kentimizde, ata sporumuzu günümüze kadar taşıyan ve bu spora gönül vermiş çok sayıda vatandaşımız var. Ödemiş Rahvan At Yarışları konusunda Türkiye’de önemli bir yere sahip. İlçemizde gerçekleşen yarışlarda Türkiye’nin her yerinden katılımcıları görmek mümkün. Bu sporumuzun gençlerimiz tarafından benimsenmesi, gelecek nesillere aktarılması ve yarışların profesyonel ortamlarda yapılması amacıyla belediyemizce yeni bir yarış sahası oluşturulacak. Bu alan ile ilgili araştırmalarımız sürdürüyoruz. Yapılacak olan alanda pist uzunluğu 800m olur ise federasyonda da destek alabileceğiz. O yüzden fizibilite çalışmalarımızı çok iyi bir şekilde yapıyoruz” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.