Dolar 32,8336
%0.2
Euro 35,2534
%0.47
Altın 2.447,970
%-0.41
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'den örnek proje: ‘Okul Yolu’nda özel servis

Büyükşehir'den örnek proje: ‘Okul Yolu’nda özel servis

SABAH 06.50’de buluştuk... Okul servisine binip, ilköğretim öğrencilerini evlerinden alıp okullarına götüreceğiz... Onlar Yenişehir bölgesinde oturan, okula devam sorunu yaşayan çocuklar. Kiminin gerekçesi “Servis yok”, kiminin gerekçesi “Geç yatıp erken kalkamıyorum, okula yetişemiyorum.” Büyükşehir Belediyesi’nin; onlar okusun, basit bahanelerle okulu terk etmesin diye, bölgede devamsızlığı fazla çocuklar için sürdürdüğü projenin ismi “Okul Yolu”.

  • Ege Postası
  • 09.03.2015 - 13:59
Çocuklara okula gitme ve sabah erken kalkma alışkanlığı kazandırmak için uygulanan proje kapsamında 35 çocuk servisle evlerinden tek tek alınarak okullarına bırakılıyor. 07.00’de çocukları almaya başlayan servis renkli, cıvıl cıvıl! Çocukların hepsi hem şoför amcalarının, hem de eğitmenlerin sözünden çıkmıyor, neşeyle servise biniyor. Servisin girdiği sokakta sabahın o erken saatinde bir telaş, hareket  başlıyor. Evlerden açılan kapılar, annelerinin okula uğurladığı çocuklar...
 
TEK TEK EVDEN ALINIYOR
Büyükşehir bünyesinde 2009’dan bu yana hizmet veren Yenişehir Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇOGEM), bölgedeki çocukların okula devam konusunda zorluk yaşamalarından yola çıkarak “Okul Yolu” projesini hayata geçirdi. Belediye yetkilileri, çocukları okula alıştırmak için çalışmalarına başladı. Yenişehir semtinde ailelerle konuşularak belirlenen 35 çocuk, sabahları Büyükşehir’in servis araçlarıyla tek tek evlerinden alınarak okullarına bırakılıyor.

 
Bu sayede çocukların erken yatıp erken kalkma alışkanlığı kazanmaları hedefleniyor. Araçlarda ÇOGEM’de görevli çocuk gelişimci, sosyolog, psikolog ve eğitimcilerin eşlik ettiği çocuklar, pilot seçilen Mevlana ve Barbaros Hayrettin İlkokulu’na bırakılıyor. Aileler de çocuklarının okullarına güvenli bir şekilde, sıcak bir ortamda götürülmesinden memnun.
 
ETÜD VE KURSLAR DA VAR
Aslında bu  sosyal projenin yanı sıra, ÇOGEM’de çocuklara ders desteği, etüt çalışmaları, sanat etkinlikleri, kültürel geziler, psikolojik destek ve danışmanlık hizmetleri de sunuluyor. 20 Kasım 2009’da faaliyete geçen merkezde çocuk ve genç sayısı 994’u bulmuş. Derslerin yanısıra 172 ebeveyne kadın sağlığı, hijyen, çocuk bakımı ve ergenlik gibi konularda eğitim verilmiş.

 
168 ailenin ise evine gidilerek sosyal inceleme yapılmış. Derslerin yanı sıra resim, okuma, gitar, perküsyon, müzik, keman, piyano, ahşap boyama gibi kurslar da var. Film gösterimleri ve atölye çalışmaları düzenleniyor. (Banu Şen/Hürriyet)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.