Dolar 32,5350
%0.3
Euro 34,8608
%0.34
Altın 2.440,970
%0.09
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Muğla ve Manisa'da orman yangını çıktı!

Muğla ve Manisa'da orman yangını çıktı!

Muğla'nın Milas ve Manisa'nın Gördes ilçelerinde orman yangını çıktı. Alevlere havadan ve karadan müdahale edilmeye başlandı. Kontrol altına alınan Milas ilçesindeki yangında yaklaşık 5 dönük ormanlık alan zarar gördü. Rüzgarın etkisi ile büyüyen Manisa'daki yangına müdahale ise çok sayıda ekip tarafından devam ediyor.

  • Ege Postası
  • 19.07.2022 - 15:53

Muğla'nın Milas ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Selimiye Mahallesi'nin Çukurköy mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı.

5 DÖNÜMLÜK ALAN KÜLE DÖNDÜ

İhbar üzerine Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alınan yangında yaklaşık 5 dönüm ormanlık alanın zarar gördüğü belirlendi. Yanan alanda soğutma çalışmalarına başlandı.

MANİSA'DA DA DUMANLAR YÜKSELDİ

Manisa'nın Gördes ilçesine çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

İlçeye bağlı Karayağcı Mahallesi Çengel mevkisinde yangın çıktı. Yangına 4 uçak, 4 helikopter, 6 dozer ile 20 arazözle müdahale ediliyor. Mahalle sakinleri de çalışmalara destek veriyor.

ALEVLER GENİŞ BİR ALANDA DAĞINIK İLERLİYOR

Yangın, geniş bir alanda dağınık olarak ilerliyor. Alevlere 2'si Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'nden gönderilen toplam 8 uçak, 9 helikopter, 49 arazöz, 7 su tankeri, 6 dozer ve 5 yer ekibiyle müdahalede bulunuluyor.

Bölgedeki yerleşim yerleri ise alevlerin ilerlemesi ihtimaliyle itfaiye ekipleri tarafından tedbir amacıyla korunuyor.

MANİSA VALİLİĞİ: ANIZ YANGINI ORMANA SIÇRADI

Yangınla ilgili olarak Manisa Valiliği'nden açıklama yapıldı. Anız yangınında alevlerin rüzgarın etkisiyle ormana sıçradığı belirtilen açıklamada, "Gördes İlçesi Karayağcı Mahallesi´nde saat 13.43 sıralarında meydana gelen anız yangını, rüzgarın da etkisiyle ormanlık araziye sıçramış olup, bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü´ne ait 10 helikopter, 8 uçak, 1 nakliye ikmal uçağı, 49 arazöz, 7 su ikmal aracı, 6 dozer ile Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) birimince 10 itfaiye, 15 su tankeri, 1 dozer ve 1 kepçe sevk edilmiş olup yangın söndürme çalışmaları hızla devam etmektedir. Ayrıca AFAD, sağlık ve jandarma personeli de bölgede görev yapmaktadır. Karayağcı Mahallesi´nde meydana gelen yangında 10 hayvan damından 320 civarı küçükbaş, 80 civarı büyükbaş hayvanın da tahliyesi ivedilikle gerçekleştirilmiştir" ifadelerine yer verildi.

BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol da, buğday tarlasında çıktığı tahmin edilen yangının rüzgarın da etkisiyle ormanlık alana sıçradığını belirtti.

Gördes Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekiplere çevre illerden takviye birliklerin de yardım ettiğini bildiren Akyol, "Belediyemize bağlı ekiplerimize yangına müdahale konusunda gerekli tüm talimatları verdik. Ayrıca helikopter ve uçaklarla da müdahale başladı. Devletimiz tüm imkanlarıyla yangına müdahalede bulunuyor. Temennimiz yangının en kısa sürede kontrol altına alınması." diye konuştu.

AFAD, jandarma ve sağlık ekiplerinin de hazır bulunduğu yangın bölgesinde besicilik yapan bazı vatandaşların ve 400'e yakın büyükbaş ve küçükbaş hayvanın tedbir amaçlı tahliye edildiği öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.