Dolar 32,5137
%-0.08
Euro 34,9473
%0.34
Altın 2.435,870
%0.52
Bist-100 9.794,00
%0.74

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Memleket Partisi'nden Karşıyaka çıkarması

Memleket Partisi'nden Karşıyaka çıkarması

Memleket Partisi İzmir İl Örgütü, sivil toplum örgütlerine ziyaretleri sıklaştırdı. Bu kapsamda İl Başkanı Cüneyt Oğuz ve Yönetim Kurulu Üyeleri Nefise Dalaman, Faruk Tuna ve Mevhibe Koloğlu, Karşıyaka'daki bazı sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi.

  • Ege Postası
  • 12.01.2022 - 11:33

Memleket Partisi İzmir İl Örgütü ilk ziyaretini, İmbat Üretim ve Tüketim Kooperatifi(İMBATKOOP)'ne yaptı. Türkiye çapında 40 civarında kooperatifte üretilen 400 çeşit ürünü, tüketiciye ulaştıran kooperatifin Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Ak ve üyelerin hazır bulunduğu görüşmede, kooperatifçiliğin önemi konuşuldu. İl Başkanı Cüneyt Oğuz burada yaptığı yaptığı konuşmada, "Kooperatifleri destekliyoruz ve üretim kooperatiflerinin önünün daha çok açılmasını istiyoruz. Bu kapsamda üretim planlamasının yapılmasını savunuyoruz. Bu iktidar tarafından kapatılan Devlet Planlama Teşkilatı'na (DPT) tekrar eski işlevinin kazandırılması taraftarıyız" dedi. 

"PARTİLERE MESAFELİ OLUNMALI"

Memleket Partisi İzmir İl Örgütü'nün Karşıyaka'daki programının ikinci durağı, Atatürkçü Düşünce Derneği Karşıyaka Şubesi oldu. Şube Başkanı Ufuk Yıldırım, derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yıldırım, İzmir'de 28 şubesi olan Atatürkçü Düşünce Derneği'nin en büyüğü ve genel merkeze en çok delege veren şube olduklarının altını çizdi. Burada bir konuşma yapan Başkan Oğuz, sivil toplum kuruluşlarının her partiye aynı mesafede durması gerektiğinin önemini vurguladı. Oğuz, konuşmasında partinin kurulma amacını ve partileşme sürecini anlattı.

"KADIN BAKANLIĞI İSTİYORUZ"

Türk Kadınlar Birliği Karşıyaka Şubesi'ne yapılan ziyaretin başlıklarından biri, kadınların sorunları ile ilgilenen bir bakanlık kurulması isteği oldu. Türk Kadınlar Birliği Karşıyaka Şube başkanı Mehpare Özkaban, kadınlara ve çocuklara yönelik istismarın geldiği boyutu ve bunun verdiği rahatsızlığı dile getirdi. Başkan Cüneyt Oğuz, "Kadın Kolları Örgütümüz yoktur. Çünkü kadınların doğrudan siyasetin içinde olması gerektiğini düşünüyor ve inanıyoruz. Hiç bir siyasi partide olmayan fermuar yönteminin bizim partimizde uygulanılması, kadınların siyasetin içinde daha aktif rol almaları düşüncesi ile ilgilidir" dedi. 

İZMİR'İN KONUT SORUNU

Örgütün son durağı Karşıyaka Müteahhitler ve İşadamları Derneği(KAMİAD) oldu. Dernek başkanı Ahmet Akyüz ve yönetim kurulu üyeleri ile yapılan görüşmede, İzmir'in konut sorununun yanı sıra inşaat sektörünün sıkıntıları dile getirildi. Başkan burada yaptığı konuşmada; "Bir yıl önce meydana gelen İzmir depremi de gösterdi ki, şehrimizde depreme dayanıklı yapı stoku yetersizdir" dedi. 

Memleket Partisi İl Örgütü, sivil toplum kuruluşlarını ziyaretlerine önümüzdeki dönemde devam edeceğini belirtti. Başkan Oğuz konuyla ilgili "Sivil toplum kuruluşları şehrimizin nabzının attığı yerlerdir. Şehrin sorunlarını öğrenmek için doğru adreslerdir. Bu nedenle yeni yılda ziyaretlerimizi daha da sıklaştıracağız" açıklamasını yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.