Dolar 40,3912
%0.24
Euro 47,0429
%0.49
Altın 4.350,440
%0.55
Bist-100 10.366,00
%-0.04

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Meclis'te 'ayı' tartışması: Hakaretler havada uçuştu!

Meclis'te 'ayı' tartışması: Hakaretler havada uçuştu!

TBMM'de AK Parti ve CHP milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü. Meclis'te AK Parti sıralarında oturan Komisyon Başkanı Mustafa Varank’ın, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'a yönelik “Şu hale bak, ayı gibi oturuyorsun ya” sözleriyle tartışmalar daha da alevlendi. Başarır da bu ifadeye, “Sensin ayı! Geri zekalı! Ahlaksız herif” diyerek karşılık verdi.

  • Ege Postası
  • 18.07.2025 - 09:40
  • Güncelleme: 18.07.2025 - 14:31

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda enerji ve maden alanlarına yönelik düzenlemeleri içeren kanun teklifi görüşmeleri sırasında tansiyon gece boyunca hiç düşmedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik destek açıklamaları muhalefet sıralarında tepkiyle karşılandı.

Akbaşoğlu, konuşmasında, “Cumhurbaşkanımız bu aziz ve asil milletin helal oylarıyla seçilmiş de seçilmiş, yenmiş de yenmiş, adam kazanmış da kazanmış elhamdülillah...” ifadelerini kullandı. Bu sözler üzerine CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, “sataşma” gerekçesiyle söz istedi. Ancak Akbaşoğlu’nun, “Sataşma yok!” diyerek yeniden konuşması gerginliği artırdı.

İki parti sıraları arasında karşılıklı laf atmalar başladı. Tartışmalar, AK Parti sıralarında oturan Komisyon Başkanı Mustafa Varank’ın, Başarır’a yönelik “Şu hale bak, ayı gibi oturuyorsun ya” sözleriyle daha da alevlendi.

Başarır bu ifadeye, “Sensin ayı! Geri zekalı! Ahlaksız herif!” diyerek karşılık verdi.

Yaşanan sert sözlerin ardından AK Parti ve CHP milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü.

Araya giren TBMM Başkanvekili Tekin Bingöl, oturuma ara verdi. Ancak verilen arada da taraflar arasında sözlü tartışmalar ve hakaretler devam etti.

LGS ile ilgili iddialar gündemdeki yerini korurken, TBMM'de kavga çıkmıştı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.