Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Liderlerden Kur’an-ı Kerim yakılmasına tepki

Liderlerden Kur’an-ı Kerim yakılmasına tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 21.01.2023 - 17:40

CHP Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde bugün Kur’an-ı Kerim yakılmasını sosyal medya hesaplarından tepki gösterdiler. 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklaması şöyle:

“İsveç’in başkenti Stockholm’de büyükelçiliğimiz önünde Kur’an-ı Kerim’e yapılan insanlık dışı saldırı kabul edilemez. Milyarlarca Müslüman’ı incitecek bu saygısızlığın amacını da hedefini de iyi biliyoruz. Nefret suçunun zirvesi olan bu faşizmi lanetliyorum”

"SAĞDUYUMUZU KAYBETMEYECEĞİMİZİ BİLİYORUM"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "İsveç’te ırkçı ve İslam karşıtı dürtülerle yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in yakılmasını şiddetle telin ediyorum. İsveç’teki Müslüman dostlarıma da sesleniyorum: İnanıyorum ki İsveç halkının çoğunluğu bu radikal fikirleri desteklemiyor, sağduyunuzu kaybetmeyeceğizi biliyorum" dedi. 

"BUNA GÖZ YUMANLARI ŞİDDETLE KINIYORUM"

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise "İslomofobi ve ırkçılığı besleyip büyütenler ve bunlardan beslenenler, açıkça nefret suçu işlemektedir! İsveç’te, büyükelçiliğimiz önünde hayat rehberimiz, kitabımız Kur’an-ı Kerîm’e yönelik alçakça saldırı gerçekleştirenleri ve buna göz yumanları şiddetle kınıyorum!" dedi. 

"SALDIRGANLAR CEZASI KALMAMALI"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da “İsveç'te Kutsal Kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yönelik alçak saldırıyı lanetliyorum. İslamofobiye karşı İsveç hükümeti gerekli adımları atmalı, insanlıktan nasibini almamış saldırganlar cezasız kalmamalı.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.