Kurban Bayramı'nda otoyollar ve İZBAN ücretsiz!
Kurban Bayramı süresince otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden geçişler ücretsiz olacak. İZBAN başta olmak üzere bazı raylı sistemler ve belediyelere bağlı şehir içi toplu taşıma hizmetleri de bayram boyunca vatandaşlara ücretsiz hizmet verecek.
- Ege Postası
- 21.05.2026 - 15:25
- Güncelleme: 21.05.2026 - 15:29
Kurban Bayramı öncesinde milyonlarca vatandaşı ilgilendiren ücretsiz ulaşım düzenlemesi belli oldu. Cumhurbaşkanı kararıyla bayram süresince bazı otoyol ve köprü geçişleri ile şehir içi toplu taşıma hizmetleri ücretsiz olacak.
Karara göre, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün işletmesindeki otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçişler 26 Mayıs Salı günü saat 00.00’dan başlayarak 30 Mayıs Cumartesi günü saat 24.00’e kadar ücretsiz gerçekleştirilecek.
Şehir içi ulaşımda uygulanacak ücretsiz dönem ise 27 Mayıs Çarşamba günü başlayacak ve 30 Mayıs Cumartesi gece yarısına kadar devam edecek. Bu kapsamda vatandaşlar, Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ile Gayrettepe–İstanbul Havalimanı–Arnavutköy Metro Hattı’ndan ücret ödemeden yararlanabilecek.
Ayrıca belediyeler ile belediyelere bağlı birlik, işletme ve iştiraklerin sunduğu şehir içi toplu taşıma hizmetleri de bayram boyunca ücretsiz hizmet verecek. Böylece vatandaşların bayram ziyaretlerinde ulaşım yükünün azaltılması hedefleniyor.
Yorum Yazın