Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kesin ihracı istenmişti: O isim CHP’den istifa etti

Kesin ihracı istenmişti: O isim CHP’den istifa etti

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’ya yönelik eleştirileri ve 'Hitler’ benzetmesi nedeniyle geçtiğimiz yıl CHP’den 1 yıllığına geçici ihraç edilen ve geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen İl Yönetim Kurulu toplantısında kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilen Gaziemir Belediye Meclis üyesi Levent Çağlarsu, CHP’den istifa ettiğini açıkladı. 

  • Ege Postası
  • 28.03.2022 - 15:29

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Gaziemir Belediye Meclis üyesi olan ve ilçe belediye meclisinde Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’yla yaşadığı tartışmalar ile gündeme gelen Levent Çağlarsu flaş bir hamleyle partisinden istifa etti.

Geçtiğimiz yıl Gaziemir'de CHP örgütü içinde yaşanan 'Denetim Komisyonu' krizi sonrası il yönetimine şikayet edilen ve Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’ya yönelik eleştirileri ve 'Almanya'daki Hitler döneminden hatırlıyoruz' ifadeleri nedeniyle disipline sevk edilmiş ve Nisan 2021’de Çağlarsu hakkında kınama cezası verilmiş ve 1 yıllık geçici ihraç kararı verilmişti. 

Öte yandan; Nisan 2022’de geçici ihraç süresi dolan Çağlarsu hakkında CHP İzmir İl Yönetim Kurulu,  geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen il yönetim kurulu toplantısında Gaziemir Belediye Başkanı Arda’nın geçtiğimiz yaptığı talep doğrultusunda Çağlarsu, kesin ihraç istemiyle disipline sevk etmişti.

İl yönetiminin disiplin hamlesinin ardından Egepostası’na konuşan Çağlarsu ise, resmi olarak parti üyesi olmadığını ve discipline gönderilemeyeceğini söylemişti.

Öte yandan; yaşanan tüm  tartışmaların ardından Çağlarsu bugün, CHP'den istifa ettiğini ve istifa dilekçesini CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan’a verdiğini söyledi.

“PARTİM DAHA FAZLA ZARAR GÖRMESİN DİYE…”

İstifa kararına ilişkin konuşan Çağlarsu, gerekçesinin eski partisinin yaşanan tartışmalarla daha fazla zarar görmemesi olduğunu ifade etti ve “Partiden istifa dilekçemi verdim. Herkes için en hayırlısı bu. Partim daha fazla zarar görmesin. Çünkü kamuoyunda ‘Meclis üyesi şunu söyledi, bunu söyledi’ gibi  tartışmalar oluyor. Partiden istifa etmem, partinin daha fazla zarar görmemesi için yapılmış bir hamledir” dedi.

“YOLUMA BAĞIMSIZ OLARAK DEVAM EDECEĞİM”

Başka bir partiye geçip geçmeyeceği konusunda değerlendirme yapan Çağlarsu, “Başka bir partiye geçmeyi düşünmüyorum. Bağımsız olarak yoluma devam edeceğim. Asla başka bir partiye geçmek gibi bir düşüncem yok” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.