Dolar 48,4765
%0.03
Euro 56,4595
%0.16
Altın 6.852,517
%0.96
Bist-100 14.405,25
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kaya’dan İnciraltı itirazlarına sert tepki: 'Her şeyekarşı bir avuç imtiyaz bekçisi'

Kaya’dan İnciraltı itirazlarına sert tepki: 'Her şeyekarşı bir avuç imtiyaz bekçisi'

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İnciraltı’nın 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planlarının 10-11 Eylül’de komisyonda görüşüleceğini duyurdu. Planların ardından Bakanlığa gönderileceğini belirten Kaya, sürece itiraz eden kesimleri sert sözlerle hedef aldı.

  • Ege Postası
  • 09.09.2026 - 13:57
  • Güncelleme: 09.09.2026 - 14:19

EGE POSTASI - İzmir’de yıllardır tartışmaların odağında bulunan İnciraltı’nın planlama sürecinde yeni bir gelişme yaşandı.

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, 27 Ağustos 2026 tarihinde İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne sunulan 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı’nın 10-11 Eylül tarihlerinde komisyonda görüşülerek karara bağlanacağını açıkladı.

Kaya, komisyon sürecinin ardından planların onay için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na gönderileceğini belirtirken, İnciraltı planlarına yönelik itirazlara da sert ifadelerle tepki gösterdi.

"KAYBEDEN RANT ÇETELERİNİN SÖZCÜSÜ OLACAK"

Kaya, “Kazanan İzmir olacak” derken, “Kaybeden ise, rant çetelerinin sözcüleri, müteahhit lobicileri, İzmir'in, kamunun ve milletin yararına olan her şeye karşı olan bir avuç imtiyaz bekçisi olacak” ifadelerini kullandı.

İTİRAZLARA SERT ÇIKTI

İnciraltı’nın artık belirsizliklerle değil, planlı gelişimle anılacağını savunan Kaya, planların İzmir’e yeşil alan, turizm, yatırım ve istihdam açısından katkı sağlayacağını ifade etti.

Kaya, sürece karşı çıkan kesimleri ise “rant çetelerinin sözcüleri”, “müteahhit lobicileri” ve “imtiyaz bekçileri” sözleriyle hedef aldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.