Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka kentsel dönüşümünde yeni gelişme

Karşıyaka kentsel dönüşümünde yeni gelişme

Karşıyaka Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının dikkat çeken konusu ise Karşıyaka Cumhuriyet ve İnönü mahallesi kentsel dönüşüm projesi oldu. Ak Parti meclis üyesi Adem Öztürk proje ile ilgil hak sahiplerine bedellerinin çok üstünde verildiğini ileri sürerek, ‘’ 3-5 kişilik takdir komisyonun takdir edeceği komisyon üzerinden hak sahiplerinin yerlerinin satışı gündeme geliyor metrekaresi 650 – 700 verilen yerler belki vatandaşa 6-7 milyona verilecek’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 01.02.2023 - 19:31

EGEPOSTASI-Karşıyaka Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısı birinci bileşimi Başkan Cemil Tugay'ın yokluğunda, Karşıyaka Başkan Vekili Mehmet Atilla Baysak idaresinde gerçekleştirildi.

Mecliste başkanlıktan ve meclis üyelerinden gelen önergeler ilgili komisyonlara gönderilirken komisyonlardan gelen raporlar ise meclis üyelerine sunuldu.

Cumhuriyet Mahallesi'nin tamamı, Örnekköy ve İnönü mahallelerinin bir kısmını kapsayan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı yöntem değişikliği nedeniyle AK Partili meclis üyeleri ret oyu kullandı. 

AK PARTİLİ ÖZTÜRK: VATANDAŞLARIN HAKLARINI KORUYAMAZ HALE GELECEĞİZ

AK Parti Meclis Üyesi Adem Öztürk oy çokluğu ile kabul edilen önergenin tarih çıkarılması ile mağduriyet yaratacağını düşündüğünü belirterek, "Bu önerge komisyonlara gelip görüşüldüğünde, Cumhuriyet ve İnönü mahalleleri sakinlerinin, hak sahiplerinin yerlerini uygun fiyata almaları için bir karar almıştık. Bunun da ufak bir bedeli vardı. Bu fazlalaştı. İtirazım şuna belli bir tarihten önce müracaat eden vatandaşların, belediyenin vatandaşların haklarını koruması adına bu tarih konulmuştu. Bu tarih kalkarsa bu süreç içerisinde vatandaşların haklarını koruyamaz hale geleceğiz. Bu tarihin çıkarılmamasını talep ediyorum’’ dedi.

CHP'Lİ BAKOĞLU: VATANDAŞLARIN HAKLARI SAKLI KALACAKTIR

CHP Meclis Üyesi Nilüfer Bakoğlu Aşık ise bu tarihlerin önceden müracaat eden vatandaşlarda geçerli olmadığını belirterek, "Meclis kararı ile bahse konu parsel satışı için parsel maliklerinin önceki hakları saklı kalmak kaydıyla, şu anlama geliyor bu karar için belediyemize müracaat edenler varsa onların hakları saklı kalacaktır’’ şeklinde konuştu.

AK PARTİLİ ÖZTÜRK: MECLİSİMİZDEN İRADE ALINIYOR

Tekrardan söz alan meclis üyesi Öztürk, "Cumhuriyet Mahallesi'ndeki hak sahiplerine uygun bedellerle yerlerini vermek bu önergelerle meclisimizden bu irade alınıyor. 3-5 kişilik takdir komisyonun takdir edeceği komisyon üzerinden hak sahplerinin yerlerinin satışı gündeme geliyor metrekaresi 650 – 700 verilen yerler belki vatandaşa 6-7 milyona verilecek. Biz cumhur ittifakı olarak eskiden aldığımız bu kararın geçerli olmasını talep ediyoruz’’ diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.