Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak Meclisi'nde gündem planlar! Özgener'in arazisine mahkemeden vize

Konak Meclisi'nde gündem planlar! Özgener'in arazisine mahkemeden vize

İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener'e ait Mimar Sinan Caddesi'nde yer alan eski Tekel Fabrikası arazisi planlarına mahkemeden vize çıkarken, planlar Konak Meclisi'ne gelerek ilgili komisyonlara sevk edildi. Komisyondan onay çıkarsa Özgener arazisinde inşaata başlayacak. Öte yandan Başkan Batur, ilçedeki kahveci esnafına yapılan yardımlarla ilgili açılan soruşturmaya Sayıştay’dan beraat kararı çıktığını açıkladı.

  • Ege Postası
  • 01.02.2023 - 18:49

Konak Belediye Meclisi’nin şubat ayı birinci oturumu Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un yönetiminde gerçekleşti. Toplantıyı CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Taner Deniz ve Konak muhtarları da takip etti. Başkan Batur meclis açılış konuşmasında iki önemli gelişmeyi duyurdu.

Sayıştay’ın kahveci esnafına yapılan yardımlarla ilgili CHP grubunu kapsayan soruşturmasının beraat ile sonuçlandığını dile getiren Başkan Batur, işçi ve memurlara da toplu iş sözleşmelerinin tam bir uyum içerisinde ve Konak Belediyesi emekçilerini enflasyona ezdirmeyen bir şekilde sonuçlandığını açıkladı.

BATUR: BUGÜN BERAAT KARARI GELDİ!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, özellikle pandemi dönemi kısıtlamalarından en çok etkilenen kesimlerden olan kahveci esnafına yapılan yardımlarla ilgili Sayıştay soruşturmasından beraat kararı geldiğini açıkladı. Başkan Batur, “İzmir Kahveciler Esnaf Odasıyla birlikte ilçedeki kahveci esnafına yardımla ilgili Sayıştay bir sorgu çıkarmıştı. Meclisi CHP grubunda görev yapan arkadaşlarımızla birlikte gerekli savunmalarımızı hazırlayıp Sayıştay’a takdim etmiştik. Bugün beraat kararı geldi. Bu, işimizi ne kadar doğru yaptığımızın en güzel kanıtıdır. Elimizden geldiğince esnafa yaptığımız yardımın doğru olduğunun da kanıtı oldu” dedi.

"İŞÇİ VE MEMURUMUZU ENFLASYONA EZDİRMEDİK"

Başkan Batur belediyede çalışan işçi ve memurların üye olduğu sendikalarla yürütülen görüşmelerin uyum içerisinde tamamlandığını ve karara bağlandığını açıkladı. Konak Belediyesi emekçilerinin enflasyona ezdirilmediğinin altını çizen Başkan Batur, şunları söyledi:

“Toplu iş sözleşmeleriyle ilgili olarak hem memur sendikamız Tüm Yerel-Sen’in İzmir 2 No’lu Şubesi hem işçilerimizin sendikası DİSK’e bağlı Genel-İş İzmir 5 No’lu Şubeyle yaptığımız görüşmeler olumlu şekilde sonuçlandı ve bağıtlandı. Hem belediyemiz hem sendikalarımızla tam bir uyum ve anlayış içinde görüşmelerimizi sürdürdük. Geldiğimiz ekonomik noktada, daha da fazla vermek isterdik ama belediyemizin de gücü belli, aynı zamanda da iş yapma kapasitemiz ve isteğimiz var, verdiğimiz sözler var. Bunların yerine getirilmesi noktasında anlayışla karşıladılar. Ama işçimizi, memurumuzu enflasyona ezdirmedik.”

KOMİSYONLARA 'ACİL' KAYDIYLA GÖNDERİLDİ

Sağlık Bakanlığı tarafından Konak Belediyesi sorumluluk alanındaki Ferahlı Mahallesi Gürçeşme Caddesi ile 3502 Sokak ve 3504 Sokaklar arasındaki Kaynak Parkında iki Aile Hekimliği Biriminden oluşan geçici ASM yapılmasını öngören önerge meclis gündemine gelerek ilgili komisyonlara "Acil" kaydıyla gönderildi.

PLAN DEĞİŞİKLİĞİ MECLİSE SUNULDU

Umurbey Mahallesi’nde resmi kurum alanı olarak belirlenen ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edilen alanla ilgili İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ve İzmir 1 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nda alınan kararlar doğrultusunda yeniden düzenlenen plan değişikliği meclise ek önergeyle sunuldu. Plan değişikliği talepleri İmar- Tarihsel ve Kültürel Değerleri Koruma Komisyonlarına havale edildi. 

ÖZGENER'İN ARAZİSİNE VİZE

İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in ortağı olduğu Artı Üç Yapı A.Ş’ye ait Alsancak’ta bulunan eski Tekel Fabrikası arazisine yönelik açılan davada önemli bir gelişme yaşanmıştı. Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası İzmir şubelerinin açmış olduğu dava sonucu İzmir 5’inci İdare Mahkemesi İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 12 Şubat 2021 tarihinde onadığı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği’ni iptal etmişti. Ancak istinafa taşınan yerel mahkemenin kararını Bölge İdare Mahkemesi bozmuştu. Bölge İdare Mahkemesinin kararının ardından Konak Belediyesi’ne başvuran şirket 1/1000 ölçekli imar planlarında da Büyükşehir'in kararına uyumlu değişiklik yapılmasını talep etti. Şirketin plan değişikliği talebi toplantıda meclis üyelerine sunuldu. Plan değişikliği İmar Komisyon’una gönderildi. Plan değişikliğinin meclisten onaylanması durumunda şirket ruhsat alarak inşaata başlayabilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.