Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karlsruhe, Neonazi gösterilerine geçit vermedi

Karlsruhe, Neonazi gösterilerine geçit vermedi

Almanya'nın Karlsruhe şehrinde Neonazilerin yapmayı planladıkları gösteri girişimi Karlsruhe Belediyesi ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği karşıt gösterilerin gölgesinde kaldı. Polisin yoğun güvenlik tedbirleri aldığı...

  • Ege Postası
  • 27.05.2013 - 16:09
Almanya'nın Karlsruhe şehrinde Neonazilerin yapmayı planladıkları gösteri girişimi Karlsruhe Belediyesi ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği karşıt gösterilerin gölgesinde kaldı. Polisin yoğun güvenlik tedbirleri aldığı gösterilerde iki grubun karşılaşması önlendi. Aşırı sağcı Neonazilerin planladıkları yürüyüş, yüzlerce karşıt gösterici ve Karlsruhelinin sert tepkisi nedeniyle iptal edildi.

Etkinliğe çok sayıda kurum ve kuruluşun yanı sıra Türk, Alman ve birçok farklı milletten vatandaşlar katıldı. Neonaziler, Karlsruhe Belediyesi, Karlsruhe Anti Faşizm Derneği (AAKA), kilise, camiler ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan yaklaşık 2 bin 500 kişilik bir grupla protesto edildi. Protesto günü şehirde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, gösteri süresince bölgeyi abluka altında tutan polis şehir merkezini kısmen yaya ve araç trafiğine kapattı.

Karlsruhe Belediyesi tarafından ırkçılık ve yabancı düşmanlığına karşı düzenlenen etkinlikte Karlsruhe Belediye Başkanı Frank Mentrup, Karlsruhe Başkonsolosu Serhat Aksen, Porsche İşçi Temsilcisi Uwe Hülk, Alman-Müslümanlar Derneği (DMK) Başkanı Rüştü Aslandur, Karlsruhe İHK Başkanı Wolfgang Grenke ve kilise temsilcileri de hazır bulundu. Başkonsolos Aksen, Karlsruhe halkına gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ederek, bir adalet şehri olan Karlsruhe’yi çeşitlilik, saygı ve bir arada yaşamı temsil eden bir yer olarak değerlendirdi. DMK Başkanı Aslandur ise ırkçılara tepki konusunda göçmenler tarafından kurulan derneklerin daha aktif olmasını istedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.