Dolar 32,8413
%0.22
Euro 35,2230
%0.38
Altın 2.443,260
%-0.6
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karamürsel Sanat Galerisi'nde ebru ve kaatı sergisi

Karamürsel Sanat Galerisi'nde ebru ve kaatı sergisi

Karamürsel Belediyesi Kültür ve Sanat etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Belediye Sanat Galerisi'nde ebru ve katı sanatı kursu öğretmeni Esra Öztoprak ve ebru sanatçısı Gülnur Emre tarafından sergi açıldı. Karamürsel Belediyesi Sanat...

  • Ege Postası
  • 12.06.2013 - 12:55
Karamürsel Belediyesi Kültür ve Sanat etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Belediye Sanat Galerisi'nde ebru ve katı sanatı kursu öğretmeni Esra Öztoprak ve ebru sanatçısı Gülnur Emre tarafından sergi açıldı.

Karamürsel Belediyesi Sanat Galerisinde gerçekleştirilen ebru ve katı sergilerinin açılışına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kaymakam Celil Ateşoğlu, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Çimen, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Yazıcı, İlçe Müftüsü Yılmaz Küçük, İlçe Jandarma Komutanı Sadık Çetin ve davetliler katıldı.

Serginin açılışını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Karamürsel Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ve kursiyerler gerçekleştirdi. Sergide ebru ve katı sanatını ahşap ile kullanan sanatçıların birbirinden güzel eserleri beğeni topladı.

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım Karamürsel Belediyesi'nin sanata ve sanatçıya her zaman destek olacaklarını belirterek kurs öğretmenlerini ve kursiyerleri tebrik etti. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da Karamürsel’de güzel hizmetler verildiği için Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’a teşekkür ederek, kursiyerleri tebrik etti.

Kurs öğreticilerinden Gülnur Emre, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Tarihi 14. Yüzyıla kadar dayanan 16.yüzyıl başlarında Osmanlılar tarafından da yoğun şekilde kullanılan kaatı sanatı hakkında da bilgi verdi. Gülnur Emre, kaatı nın bir kağıt veya deri üzerindeki yazıyı, motifi, bir kalemtıraşla kesip çıkartarak içi oyulmuş olan parçayı veya çıkan parçayı diğer bir kağıt, bir deri veya bir cam üzerine yapıştırmak suretiyle vücuda getirilmesiyle yapıldığını belirterek, çok eski tarihlere dayalı bir takvim kartonunun veya başka bir motifin üzerine çok güzel motifler işleyerek daha güzel bir görüntü verilebildiğini ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.