Dolar 32,8413
%0.22
Euro 35,2230
%0.38
Altın 2.443,260
%-0.6
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşçi servislerine 'P' plaka zorunluluğu getirildi

İşçi servislerine 'P' plaka zorunluluğu getirildi

Kayseri Minibüsçüler ve Servis İşletmeciler Odası, işçi taşımacılığı yapan servislerle ilgili yeni düzenleme yapıyor. Öğrenci servislerindeki 'S' plakanın ardından işçi servislerine 'P' plaka zorunluluğu getirildi. 19 yaşından...

  • Ege Postası
  • 12.06.2013 - 12:53
Kayseri Minibüsçüler ve Servis İşletmeciler Odası, işçi taşımacılığı yapan servislerle ilgili yeni düzenleme yapıyor. Öğrenci servislerindeki 'S' plakanın ardından işçi servislerine 'P' plaka zorunluluğu getirildi. 19 yaşından büyük olan araçlara ise müsaade edilmeyecek. Bu uygulama ile korsan servisçiliğinde önüne geçilmeye çalışılacak.

Kayseri Minibüsçüler ve Servis İşletmeciler Odası Başkanı Yavuz Ay, Büyükşehir Belediyesi ile yaptıkları görüşmeler neticesinde işçi taşımacılığı yapan servislere 'P' plaka zorunluluğu getirildiğini söyledi. Belediyenin ekim ayına kadar süre verdiğini kaydeden Ay, “Burada farklı bir sektör meydana geldi. O arkadaşlarımızın rahat çalışma ortamları vardı. Bu tarihten itibaren Trafik Tescil Müdürlüğü’nden P plakasını alacak. Büyükşehir’den gerek şoför uygunluğu gerek araç uygunluğu alacak. Ulaştırma Bakanlığı’nın servis hizmet yönetmenliğine ise uymak zorunda kalacak.” diye konuştu.

Önemli olanın esnafa hizmet vermek ve yatırımcının dikkatini çekebilmek olduğunu kaydeden Ay, taşımacılık konusunda da tarifeler çıkartacaklarını ifade etti. Ay, “Bu tarihten sonra ciddi düzenlemeler getireceğiz. Büyükşehir Belediyesi ile görüşerek, tarife çıkartacağız. Şehrimizin adına önemli bir unsur. OSB’ye çalışan işçilerin taşınmasında kapalı araçlarda ve uygun olmayan araçlarda taşımacılık yapılıyordu. Bugüne kadar sektör olarak kabul edilmemişti. Artık bugünden sonra sektör olarak kabul edilecek. Meslektaşlarımızın plakalarını alarak, faaliyetlere devam edilecek. Bununla ilgili önümüzdeki yaz döneminde ciddi uygulamalar ve yaptırımlara gidecektir. Daha kalite hizmet çıkacağı kanaatindeyim. Ekim ayından sonra işçiler sağlıklı ve konforlu şekilde taşınacak.” şeklinde konuştu.

Yavuz Ay, 2012-2013 eğitim ve öğretim sezonunu servisçiler olarak kazasız belasız attıklarını söyledi. 794 servis aracının 50 bin öğrenciyi taşıdığını belirten Ay, 9 aylık eğitim sezonunu tamamladıklarını kaydetti. Ay, “4+4+4 eğitim sezonu bizi zorlamıştı. Bunun zorluğu ile başlamıştık ama ciddi bir sorunla karşılaşmadan eğitim ve öğretim sezonunu tamamladık.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.