Dolar 32,3430
%-0.05
Euro 34,7911
%0
Altın 2.389,730
%-0.3
Bist-100 10.229,00
%0.2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar’daki kentsel dönüşümde önemli gelişme

Karabağlar’daki kentsel dönüşümde önemli gelişme

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir’in en büyük kentsel dönüşüm alanı olarak ilan ettiği Karabağlar’daki 540 hektarlık alan içinde ilk etap olarak belirlenen 101 hektarlık alanın imar planlarını askıya çıkardı.

  • Ege Postası
  • 02.03.2023 - 10:25
  • Güncelleme: 02.03.2023 - 10:25

EGEPOSTASI- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir’deki en büyük kentsel dönüşüm bölgesi olan Karabağlar’daki  Uzundere Bölgesi’ndeki 540 hektarlık alan içinde yer alan 101.4 hektarlık bölgenin imar planlarını askıya çıkardı.

REVİZE PLANI YENİDEN ASKIDA

2022 yılının Eylül ayında askıya çıkardığı planlara gelen itirazları değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Uzundere, İhsan Alyanak ve Abdi İpekçi Mahalle sınırları içerisinde kalan 101.4 hektarlık alanın revize planını yeniden askıya çıkardı.

RİSKLİ ALAN İLAN EDİLMİŞTİ

Cennetçeşme, Salih Omurtak, Bahriye Üçok, Limontepe, Ali Fuat Erdem, Umut, Gazi Özgür, Yüzbaşı Mahalleleri sınırları içerisinde yer alan, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında ‘’Riskli Alan’’ olarak ilan edilmişti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan açıklama raporunda şu ifadeler yer aldı;

‘’Alan kendi içerisinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm ve Altyapı Genel Müdürlüğü tarafından 5 etap olarak ayrı ayrı düzenlenmiştir. Söz konusu 540 Ha’lık alan içerisinde uzlaşma görüşmelerine göre 1. Etap ve 3., 4. ve 5. Etaplar ilgili Bakanlık tarafından ayrı ayrı ihale edilmiştir. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla ve bünyesinde sınırdaş olan 5 etap bütünleşik planlama anlayışı ve tek bir plan olarak planlanmış ve tasarlanmıştır. İhale süreçleri ve ilgili mevzuat gereği planlar ayrı ayrı onaylanmış ve askıya çıkarılmıştır. 1-A nolu Riskli Alan olarak geçen 540 hektarlık etabın dışında İzmir Karabağlar 5. Etap olarak yer alan 191 hektarlık “Riskli Alan”ın Karabağlar Belediye Başkanlığı görev ve yetki alanında kalan yaklaşık 106 hektarlık (2. Etap) kısmına ilişkin Karabağlar Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan plan da dikkate alınarak bütünleşik bir planlama çalışması yürütülmüştür. 540 hektarlık alan geneli incelendiğinde 1. Etap olarak belirlenen alanda yapılaşmanın neredeyse bulunmadığı görülmektedir. Bu sayede dönüşümün gerçekleşeceği diğer bölgede yer alan vatandaşların bu alanda barınmasına olanak sağlayacak konut üretimi hızlıca yapılabilecektir. Planlamanın etaplar halinde yürütülmesinin en önemli sebebi budur.’’

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.