Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Kadının Gücü Sergisi’ Güzelbahçe’de

‘Kadının Gücü Sergisi’ Güzelbahçe’de

Güzelbahçe Belediyesi ile Güzelbahçe Kültür Sanat ve Musiki Derneği iş birliği ile Kadının Gücü Sergisi Açıldı.

  • Ege Postası
  • 05.03.2022 - 11:09

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü kapsamında Güzelbahçe Belediyesi Düğün Salonu’nda ‘Güzelbahçeli Kadın Sanatçılar’dan oluşan Kadının Gücü Sergisi düzenlendi. Etkinliğe Güzelbahçe Kaymakamı Bülent Bayraktar ve eşi Yasemin Bayraktar, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve eşi Nilüfer İnce, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, İzmir Köy Koop. Başkanı Neptün Soyer, meclis üyeleri ve Güzelbahçeliler katıldı. Sergi öncesi pasta tasarımında Selhan Özel’in yaptığı 8 Mart pastası katılımcılarla birlikte kesildi.

Savaşların olmadığı, kadınların mağdur edilmediği 8 Mart diliyorum

Bir şeyleri gerçekleştirmek için birleşmenin önemini vurgulayan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, ‘‘Kadın olarak hem ülkemizde hem de dünyada kadın olarak bir şeyleri gerçekleştirmek çok zor. Birlikte bir şeyleri gerçekleştirme kültürüne sahip olmak kadınları daha güçlü tutarak hedefe ulaşmada daha başarılı olmasını sağlayacaktır. Sizler için çarşı projemizde yer açtık. Daha çok üreten kadının birlikte olmasını sağlamak istiyoruz. Bize düşen görevleri her zaman yapacağız. Bu hedefe ulaşmada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in büyük payı oldu. Çünkü bu projeyi tek başımıza yapamazdık. Nilüfer Hanım düşüncelerini anlatırken benim düşüncelerimi de anlattı. Savaşın olmadığı kadınların mağdur edilmediği 8 Martlar da buluşmayı diliyor’’ dedi. 

Karar verme mekanizmalarındaki erkeklere eleştirel erkeklik atölyeleri

Köy Koop Genel Başkanı Neptün Soyer, ‘‘Geçen yıl ki söylediklerimiz hiç değişmedi. Çünkü ülkemizde kadına yönelik şiddet, cinayet ve erkek şiddeti sürekli artarak devam ediyor. Şiddet uygulayan erkekler deli olduklarını iddia edecek kadar her yola başvurup cezalardan kurtulmaya çalışıyorlar. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer, genel sekreter, genel sekreter yardımcıları ve daire başkanlarıyla beraber eleştirel erkeklik atölyelerine başladılar. Önce karar mekanizmasındaki erkeklerin eğitilmesi, sonra devletin politikalarıyla o karar verme mekanizmalarında kadınların da oturması lazım. Belediyelerimizin, partilerimizin önemli oda ve toplulukların da bu eğitime başlaması çok büyük bir adım olacaktır. Beni buraya davet ettikleri için değerli başkanımız Mustafa İnce ve değerli eşi Nilüfer İnce’ye teşekkür ediyorum’’ dedi.

Kadını konuşurken maalesef yaşadığı sorunları konuşuyoruz

Kadının üreten, emek veren, yetiştiren, büyüten nitelikleri yerine maalesef sorunlarının konuşulduğunu belirten Nilüfer İnce, ‘‘Kadını konuşurken erkeği, çocuğu, sevgiyi, hoşgörüyü konuşmak gerekir. Ancak tüm dünyada ve ülkemizde kadının sorunlarını konuşuyoruz. Bu sorunlar kadın mücadelesi ve bu mücadeleye omuz veren erkeklerle birlikte aşılabilir. Burada üreten güçlü kadınlar var. Değerli eserlerini bizimle paylaştılar. Kadın isterse birlikte bir amaca yönelince böyle güzel eserler bir araya geliyor. Bu güne emek veren tüm kadınlarımıza ve bugün yanımızda olan Neptün Soyer’e teşekkür ediyorum’’ dedi.

Kadının Gücü burada

Çok kısa süre içinde kadının gücünü gösterdiklerini ifade eden Güzelbahçe Kültür Sanat ve Musiki Derneği Başkanı Emel Ardahanlı, ‘‘Burada Güzelbahçe Belediyesi işbirliğiyle Güzelbahçeli sanatçılarımızı bir araya getirerek Kadının Gücü sergimizi oluşturduk. Sadece Güzelbahçe’de böyle güzel eserleri ve kadının gücünü ortaya koyabildiysek bölgemizde ve ülkemizde kim bilir neler başarabiliriz. Sergiye katkı koyan tüm kadınlarımıza, Nilüfer İnce’ye, Neptün Soyer’e ve Başkanımız Mustafa İnce’ye teşekkür ediyorum’’ dedi. 
Sergi sonunda Nilüfer İnce tarafından sergiye katkı koyan tüm kadınlara katılım belgesi verildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.