Dolar 32,2752
%-0.19
Euro 34,7968
%-0.04
Altın 2.395,210
%0.07
Bist-100 10.277,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Akrep Nalan' hayatını kaybetti

'Akrep Nalan' hayatını kaybetti

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan 'Akrep Nalan' lakaplı sanatçı Füsun Nalan Açın (67), Bodrum'da yaşamını yitirdi.

  • Ege Postası
  • 04.03.2022 - 10:32

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, hayat arkadaşı Alişan Çiçek ile yaşamını sürdüren 'Akrep Nalan' lakaplı sanatçı Füsun Nalan Açın, bugün hayatını kaybetti. Edinilen bilgiye göre; Alişan Çiçek, Açın'ın sabah hareketsiz yattığını fark etti ve 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verildi. Eve gelen sağlık ekibi, sanatçının yaşamını yitirdiğini belirledi.

ÖLÜM HABERİNİ MENAJER ARAS DUYURDU

Bir dönem Hayat Bilgisi dizisinde canlandırdığı Fidan Hoca karakteri ile akıllara kazınan Akrep Nalan'ın vefat haberini, menajer Özgür Aras sosyal medya hesabından duyurdu. Aras, “Ah be Akrep Nalan, huzurla uyu” paylaşımı yaptı.

Bodurum Belediye Başkanı Ahmet Aras da sosyal medya hesabından, “Kalbinde Bodrum sevgisi olan herkese günaydın… Bu sabah güne ne yazık ki Bodrum’un sokaklarına, begonvillerine ve ruhuna çok yakışan bir sanatçımızı kaybetmenin üzüntüsüyle başladık. Bodrum var oldukça, Halikarnas adlı o muhteşem şarkın kulaklarımızda, sevgin kalbimizde olacak güzel insan. Mekânın cennet olsun, nurlar içinde yat” dedi.

AKREP NALAN KİMDİR

26 Nisan 1954 tarihinde Vasfi ve Hasibe Açın'ın tek çocuğu olarak Ankara Yenimahalle'de doğdu. İlkokulu Bahçelievler Alparslan İlkokulu'nda, ortaokulu Adana Kız Lisesi ve Uşak Ticaret Lisesi'nde tamamladı. 1972-1980 yılları arasında Şaban Karamancı Demir Çekme Fabrikası, Ahmet Karamancı Oksijen Fabrikası ve İnterfarma A.Ş.'de muhasebeci olarak çalıştı. Bu yıllarda Ankara Sanatevi'nde tiyatro çalışmaları yaptı. Hamdi Ortadirek isimli müzikli ortaoyununda Erol Demiröz, Savaş Yurttaş, Selçuk Uluergüven ve Şener Kökkaya ile aynı sahneyi paylaştı. Tiyatro ile birlikte barmaidlik yapmaya başladı.

LAKABINI 1978 YILINDA ALDI

'Akrep' lakabını 1978 yılında aldı. Oynadığı at yarışında altılı tutturduğu atın adının 'Akrep' olması ve o dönem gazete manşetlerinde gündem olan sol hareketin içinde yer alan Nalan Duman'ın lakabı olan 'Akrep Nalan'dan esinlenilerek, çevresi tarafından kendisine bu lakapla seslenildi. Nalan Alçı, ilerleyen yıllarda bu lakabı sahne adı olarak kullanmaya devam etti.

Çocukluğundan beri müzikle ilgili olan Açın, ilk profesyonel sahne çalışmasını 1980 yılında Hakkı Çağdaş'ın desteği ile 'Goldfinger' gece kulübünde yaptı. Daha sonra Bodrum Efe Bar, Pirinç Otel, Ünlü Otel, Paradise gibi mekânlarda dinleyici kitlesini artırdı. Ardından İstanbul'da Kulüp 12, Paella, Memos, Küfe gibi yerlerde sahne aldı. Takip eden yıllarda İstanbul ile Türkiye'nin her yerinde şarkı söyledi.

1991 yılında Vedat Sakman ve Halis Bütünley'in desteğiyle çıkardığı ilk albümü 'Dağ Çiçeği' ile meşhur oldu. Daha sonra Selim Atakan'ın desteği ile 1994 yılında 'Zil Zurna Sevdalar' başlıklı ikinci albümünü yayınladı. İlk iki albümde yer alan 'Fânî Dünya', 'Halikarnas', 'Karlar Düşer' parçaları ile ses getirdi. Zirvedekiler (1994), Baskül Ailesi (1997), Hayat Bilgisi (2003-2005), Peki Olur Şekerim (2003) ve Aşk Mahkûmu (2004) dizi ve filmlerinde rol aldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.