Dolar 32,5831
%0.33
Euro 34,8031
%0.2
Altın 2.512,900
%1.14
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
KKTC lideri Tatar'a Londra'da saldırı girişimi

KKTC lideri Tatar'a Londra'da saldırı girişimi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a Londra'da saldırı girişimi gerçekleştirildi. Tatar, bir grup Rum öğrencinin sözlü saldırısına uğradı

  • Ege Postası
  • 30.03.2023 - 09:12
  • Güncelleme: 30.03.2023 - 09:14

Birleşik Krallık'ın başkenti Londra’da İngiliz parlamenterler ve lordlarla bir araya gelen KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bir grup Rum genç tarafından sözlü saldırıya uğradı.

Yaklaşık 50 kişilik, ellerinde Yunan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi bayrakları bulunan grup, Kıbrıs konusunda düzenlenen konferansa katılmak üzere King's College London'a gelen Tatar'ın üniversitenin Strand yerleşkesine girişini engellemek için yolu kapattı.

Tatar'ın gelişini protesto eden grup, üniversite binası önündeki güvenlik görevlileri tarafından dağıtıldı.

Grubun dağıtılmasının ardından Tatar, üniversite yerleşkesine girdi ve programa katıldı.

Rumlar, "Türkler Kıbrıs’tan dışarı", "Kıbrıs Rum'dur, Tatar'a ölüm" şeklinde skandal sloganlar attı.

Tatar yaşananlara ilişkin yaptığı açıklamada, "Rumlar ortalığı karıştırdı. İdareye baskı yaptılar. 'Kıbrıs Rum'dur Tatar'a ölüm sloganları ile önümüzü kestiler" dedi.

FUAT OKTAY'DAN TELEFON

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İngiltere'nin başkenti Londra'da katılacağı program için üniversite yerleşkesine girişi Yunanistan bayrağı taşıyan grup tarafından engellenmek istenen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a geçmiş olsun dileklerini iletti.
Tatar ile telefonda görüşen Oktay olayı kınadı ve "Cumhurbaşkanı'mız, milletimiz ve şahsım adına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Türkiye olarak her zaman ve her konuda sonuna kadar yanınızdayız." ifadesini kullandı.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın Londra'da bir programa katılacağı sırada bir grup tarafından engellenmeye çalışılması üzerine, Tatar'a geçmiş olsun dileklerini ileterek KKTC'nin her zaman yanında olduklarını söyledi.

Çavuşoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'ın programa katılmasını engelleme girişiminin ardından Twitter'da paylaşım yaptı.

Bakan Çavuşoğlu, paylaşımında, "KKTC'nin Türk Devletleri Teşkilatı gözlemci üyeliği başta olmak üzere artan görünürlüğünü hazmedemeyen Rumlar agresifleşmeye başladı. Londra'da saldırı girişimine maruz kalan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a geçmiş olsun dileklerimi ilettim. KKTC’nin her zaman yanındayız!" ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.