Dolar 32,5660
%0.16
Euro 34,8942
%0.67
Altın 2.435,610
%0.11
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Biden, acil durum ilan etti: Ölü sayısı 26'ya yükseldi

Biden, acil durum ilan etti: Ölü sayısı 26'ya yükseldi

Hortumlar nedeniyle 25 kişinin hayatını kaybettiği Mississippi'de acil durum ilan edildi. Alabama eyaletinde de 1 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu.

  • Ege Postası
  • 26.03.2023 - 12:22
  • Güncelleme: 26.03.2023 - 12:22

ABD Başkanı Joe Biden, hortumlar nedeniyle 25 kişinin hayatını kaybettiği Mississippi'de acil durum ilan etti. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, arama kurtarma çalışmalarının yürütüldüğü bölgelere destek için Federal Acil Durum Yönetimi Ajansı'na yardım talimatı verildiği belirtildi.

Mississippi Acil Durum Ajansı, 1 gün içinde meydana gelen 10'dan fazla hortumun kasabaları yerle bir ettiğini, eyaletteki ölü sayısının 25'e yükseldiğini açıklamıştı. Ajansın internet sayfasındaki duyuruda, "Mississippi, 24 Mart 2023'te bir gecede eyaleti kasıp kavuran yıkıcı ve ölümcül kasırgalarla mücadeleye devam ediyor. Şu anda ölü sayısı 25'e yükseldi ve düzinelerce kişi yaralandı'' denilmişti. 

Hortumların etkili olduğu Alabama eyaletinde de Morgan İlçe Acil Durum Yönetimi Ofisi'nden, 1 kişinin hayatını kaybettiği açıklaması yapıldı.

'ENKAZ ÜZERİMİZE GELİYORDU'

Hortumun tamamen harabeye çevirdiği bölge sakinlerinden Samy Jackson, akşam vakti evine ulaştığı sırada şiddetli bir fırtınaya yakalandıklarını, evleri hortumun etkisiyle parçalanmaya başlayınca bir şilteyi kendilerine siper ettiklerini ancak o anda yaşanan bir patlamayla duvara doğru savrulduklarını anlattı. AA'nın aktardığına göre Jackson, "Enkaz üzerimize geliyordu. Sonra hortum evi kaldırdı ve tekrar yere fırlattı. Ev üstümüzde parçalandı ve biz enkazın altında mahsur kaldık" ifadelerini kullandı.

YÜZ BİNLERCE KİŞİ ELEKTRİKSİZ KALDI

Meteorologlar, güneydeki şiddetli hava koşullarının mart, nisan ve mayıs aylarında zirveye ulaştığını söylerken, elektrik kesintilerini raporlayan Powerotuges.us sitesi, Mississippi ve bölge eyaletlerde yüz binlerce müşterinin hortum nedeniyle elektriksiz kaldığı bilgisini paylaştı. (Duvar)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.