Dolar 32,2798
%0.06
Euro 34,9560
%-0.07
Altın 2.447,550
%0.05
Bist-100 10.173,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
KARTEK firmasından o iddialara noterli yanıt!

KARTEK firmasından o iddialara noterli yanıt!

Geçtiğimiz gün İzmir’de kullanılan Kentkart’ın yanı sıra Eskişehir ve İstanbul’da toplu ulaşımda kullanılan temassız kartların da kullanılabildiği iddia edilmiş ayrıca noter aracılığı ile yapılan tespitler tutanak altına alınmıştı. Konuyla ilgili iddialara KARTEK firmasından da noterli yanıt geldi. KARTEK firmasından o iddialara

  • Ege Postası
  • 04.07.2015 - 16:35
İZMİR - İzmir’de ESHOT’un açtığı elektronik ücret toplama sistemi işletim ihalesini 16 yıldır bu hizmeti veren Kentkart Şirketi’nin kaybetmesi ve KARTEK firmasının almasıyla başlayan krizi devam ediyor.

"Kentkart krizinde yeni boyut: Geçmeyen kart yok!" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Sistemin KARTEK’in sorumluluğuna geçtiği ilk gün yaşanan güncelleme sorunu bir hafta boyunca büyük aksaklıklara neden olurken İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplama sisteminin şifre ve kodlarını değiştirerek devir işlemlerini ‘kilitlemeye’ çalıştığı ileri sürülen Kentkart Şirketi hakkında suç duyurusunda bulunmuş, şirket ESHOT’un şikayetiyle Kamu İhale Kurumu’nda da 1 yıllık men cezası almıştı.

Gece-gündüz süren mesai, bilet hamlesi ve güncelleme noktalarının artırılmasıyla aksaklıklar geride kalırken sistem krizi bu kez de İstanbul ve Eskişehir’de kullanılan ulaşım kartlarıyla İzmir’de de geçiş yapıldığı iddiasıyla patlak verdi.

Noter tutanaklı iddiaya KARTEK firmasında flaş yanıt geldi.

Kartek yetkilileri sistemin kasıtlı olarak sorunlu gösterilmeye çalışıldığını belirterek şu açıklamayı yaptı:
"Elektronik ücret toplama sisteminde basın yoluyla paylaşılan farklı şehir kartlarının İzmir’de geçtiğinin belirtildiği haberde, sistem kasıtlı olarak sorunluymuş gibi gösterilerek kamuoyunda farklı bir algı yaratılmaya çalışılmaktadır. Ekte noter tarafından yapılan tutanakla da tespit edildiği üzere, İzmir’de toplu ulaşımda farklı kartlar geçersiz kart olarak görüntülenmekte ve habere konu olan durum yaşanmamaktadır.



Ancak kötü niyetli kişilerce manipülasyon için ele alınmış bu senaryo ile şirketimiz ve Büyükşehir Belediyesinin yıpratılmaya çalışıldığı görülmektedir. Hiçbir finansal kayba neden olmayan bu durumun kamuoyunu yanlış yönlendirmek amaçlı kötü niyetli bir girişim olduğunu, sorumlular hakkında gerekli adli ve idari tahkikatın yapılması amacıyla ilgili mercilere başvuracağımızı, sorumluların cezai ve tazminat yükümlülüğünün bulunacağını belirtiriz. Konuyla ilgili teknik açıklamaları önümüzdeki günlerde paylaşacağız. Bu tür haksız ithamlar yerine, basına servis edilen haberde suç olan duruma ilişkin, eski yüklenicide bulunan tüm bilgi ve belgeleri de bizlerle paylaşmasını talep ediyoruz.
 
Kentkart’a çağrı 
Halen sistemin kök anahtarını ve bileşenlerini idareye teslim etmeyen eski yükleniciyi kamu yararını gözetmek adına ivedilikle eksiksiz olarak idareye teslime davet ediyoruz. Tüm bu girişimlere rağmen Kartek olarak İzmirlileri ulaşım hizmetinde mağdur etmemek için geliştirdiğimiz çözümlerle bu güne kadar İzmirlilerin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.