Dolar 32,2779
%0.05
Euro 34,9433
%-0.11
Altın 2.446,660
%0.02
Bist-100 10.173,00
%1.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balçova arsa mağdurlarından ayrıcalık tepkisi

Balçova arsa mağdurlarından ayrıcalık tepkisi

İZMİR'in Balçova İlçesi'nde, 5 bin arsa sahibini ilgilendiren ve varisleriyle 20 bin kişiyi bulan arsa mağdurları, kentin çeşitli bölgelerinde, ortaklık payıyla verilen inşaat değerleri arasında farklılıklar olduğunu, kendilerinin bu ayrıcalıktan yararlanamadıklarını söyleyip tepki gösterdi. Avukat Mustafa Kemal Turan, örnek gösterdikleri iki yapılaşma izninin AİHM tarafından istendiğini, bunun kendileri için önemli bir adım olduğunu söyledi. İzmir'de arsa mağdurlarından tepki

  • Ege Postası
  • 04.07.2015 - 16:14
İZMİR- Kamuoyunda arsa mağdurları olarak bilinen vatandaşlar, beş bin arsa için imar planlarının yapımı sırasında haksızlıklar olduğu gerekçesiyle, 11 yıl önce hukuk mücadelesi başlattı. Arsa mağdurları, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne de tazminat talebiyle dava açtı. Dava sırasında mağdurlar, kendi arazileri için inşaat yapmak üzere verilen emsal değerleri ile farklı bir bölgede verilen emsal değerleri arasında büyük farklılık olduğunu haksızlık yaşadıklarını ileri sürdü. Bunun içinde arsa mağdurları adına da Avukat Mustafa Kemal Turan, birisi Balçova'da diğeri ise Konak ilçelerinde olmak üzere iki emsal değerleriyle ilgili dosyayı örnek olması için AİHM'e gönderdi. Bu dosyaları inceleyen AİHM, yetkili birimlerden de yine bu dosyalarla ilgili bilgi ve açıklama istedi. Ayrıca bu dosyaları da daha ayrıntılı incelemek kararı aldı. 

Bu gelişme üzerine arsa sahipleri, Üçkuyular Pazar yeri yanında toplandı. Kararı sevinçle karşılayan arsa sahipleri ve varisleri adına açıklamayı ise Avukat Mustafa Kemal Turan, yaptı. Kararın çok önemli olduğunu söyleyen Turan, "Bizler onlara ne verildiyse aynısını istiyoruz. Bizim arazilerimiz için yüzde 90'lara varan terk kararları veriliyor ama onlara aynı uygulama yapılmıyor. Artık bize verin şu kadar terk öyle inşaat yapın diyemeyecekler. Çünkü elimizde mahkemenin bu yöndeki kararı olacak. Bu arazi sahiplerine ne kadar hak verildiyse bizlere için de o kadara hak verilecek. Çünkü buradaki arazi sahipleri, bizim arazilerimizden birisi 16 kat diğeri ise 12 kat fazla imar izni alıyor. Ya bizlere de öyle hak verilsin yada onlarda da bizim ki gibi kesinti yapılsın" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.