Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’de yeni koruma kararları

İzmir’de yeni koruma kararları

Resmi Gazete’de yer alan karara göre, İzmir’in Ödemiş, Tire, Torbalı ve Menemen ilçelerinde bazı alanlar koruma altına alındı.

  • Ege Postası
  • 24.03.2023 - 11:54
  • Güncelleme: 27.10.2023 - 18:40

EGEPOSTASI- İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararına göre İzmir’in Ödemiş, Tire, Torbalı ve Menemen ilçelerinde bazı alanları koruma altına alındı.

İzmir’in Ödemiş ilçesi Bıçakçı mahallesi Kırdağ mevkii’nde bulunan alanda yapılan kurtarma kazısında, Roma imparatorluk döneminde ait pişmiş toprak çatı kiremidi parçaları, kaçak kazı sonucu ortaya çıkarılan ve kaçak kazıların sonucu ortaya çıkarılan ve kaçak kazı çukurlarının izinsiz kapatılması sonucu tahrip edildiği anlaşıldı.

Kazıda çok sayıda pişmiş tuğla parçası, kiremit rengi hamurlu, çark yapımı ve bezemesiz kap parçaları, cam kap parçaları ve bronz sikke tespit edilmesi sonucu özel mülkiyete ait alanın bir kısmı 3. derece arkeoojik sit alanı ilan edildi.

TORBALI’DA KORUMA KARARI 

İzmir’in Torbalı ilçesi Tulum mahallesinde kısmen 539 parselde yer alan mermer ocakları 1. derece arkeolojik sit alanı olarak belirlendi.

TİRE’DE ANTİK MERMER OCAĞI KORUMA ALTINDA

Tire ilçesi Hasançavuşlar mahallesi kısmen 174 parselde yer alan antik mermer ocakları 1. derece arkeolojik sit alanı ilan edildi.

MENEMEN’DE YER ALTI GEÇİSİ VE OSMANL MEZARLARI İDDİASI

Menemen’in Yahşelli mahallesinde Egetav Tavukçuluk işletmesinin bulunduğu alanda bir yer altı geçidi ve Osmanlı mezarlarının bulunduğu iddia edildi. Yahşelli mahallesinde 218 ada 24 parseldeki işletmenin doğusunda bulunan 2 adet çukur müze müdürlüğü tarafından kapatıldı. Alan üçüncü derece arkeolojik sit alanı ilan edildi ve kurul izni olmadan herhangi bir inşai ve fiziki müdahale yapılmamasına karar verildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.