Dolar 32,5842
%0.34
Euro 34,7970
%0.19
Altın 2.509,020
%0.99
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’de ekmeğe zam sinyali

İzmir’de ekmeğe zam sinyali

Türkiye’de yüksek enflasyon ve ekonomik kriz, tüketim ürünlerine art arda gelen zamlarla kendini daha da hissettirirken açlık sınırının dahi altında yaşayan milyonlarca vatandaşın gözü, ekmeğe bir zam daha yapılıp yapılmayacağına çevrildi. Konuya ilişkin Egepostası’na konuşan İzmir Ticaret Odası (İZTO) Ekmek ve Unlu Mamüller Grubu Meclis Üyesi Hüseyin Sağır, zammın gündemlerinde olduğunu ancak henüz bir karara bağlanmadığını söyledi.

  • Ege Postası
  • 21.12.2021 - 12:21

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Türkiye’de yıllar kendini hissettiren ekonomik kriz, son dönemde daha da belirginleşti.

TÜİK’in açıkladığı verilerde yıllık enflasyon yüzde 21,31 civarında açıklanırken pazar ve marketlerdeki fiyatlar, enflasyonun yüzde 50 bandında olduğunu gösteriyor. Her gün gıdadan akaryakıta, hijyen ürünlerinden teknolojik aletlere kadar tüm tüketim kalemlerine gelen zamlarsa ülkenin içinde bulunduğu ekonomik buhranı gözler önüne seriyor. 

Açlık sınırının altında yaşayan milyonlarca vatandaş, ekmek dahi almakta zorlanırken gözler ekmeğe zam yapılıp yapılmayacağına çevrildi. 

İzmir’de Kasım ayında, ekmeğin gramajı ve fiyatında düzenleme yapılmış, 200 gram olan ekmeğin gramajı 230’a çıkarılırken fiyatı da 2,5 liraya yükselmişti. Ancak artan maliyetlerin ardından fırıncılar zarar ettiklerini söylerken İstanbul’da ekmeğe bir zam daha yapılmış ve 230 gram ekmek 3 lira olmuştu.

EKMEĞE ZAM GELECEK Mİ?

İzmir’de ise geçtiğimiz haftalarda , bazı marketlerde ekmeğe yakın zamanda zam geleceği ve 3 liradan satılacağı söylenmeye başlamıştı.

İzmir’de ekmeğe zam gelip gelmeyeceği konusunda Egepostası’na konuşan İzmir Ticaret Odası (İZTO) Ekmek ve Unlu Mamüller Grubu Meclis Üyesi Hüseyin Sağır, zammın gündemlerinde olduğunu ancak henüz bir karara bağlanmadığını söyledi.

Resmi karar olmadan ekmeğin 3 liraya satılacağının söylenmesinin doğru olmadığını belirten Sağır, “Onların ‘biz satmaya başlayacağız’ demeleri doğru ya da yasal değil. Ben bunu uygun görmüyorum” dedi.

Artan maliyetlerle birlikte ekmeğe zammın bir kez daha gündemlerine geleceğini belirten Sağır, “Resmi olarak biz de bir çalışma yapacağız. Ekmeğin gramajı aynı kalacak ama fiyatın 3 liraya çıkarılmasını düşünüyoruz. Bu hafta içinde konuyu görüşüceğiz” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR GİDEBİLDİĞİ YERE KADAR DİRENECEK

Öte yandana rtan maliyetler ve azalan alım gücüyle birlikte İzmir’de vatandaşların Halk Ekmeğe olan talepleri belirgin şekilde artmıştı.

Büyükşehir kaynaklarından edinilen bilgilere göre; Halk Ekmeğe kısa vadede bir zam yapılması gündemde değil. Büyükşehir Belediyesi, imkanları el verdiği müddetçe Halk Ekmeği zamsız satacak.

Halk Ekmeğe zam yapılıp yapılmayacağı ise maliyet artışına göre Ocak ayında masaya  yatırılacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.