Dolar 32,5213
%0.26
Euro 34,8429
%0.29
Altın 2.442,980
%0.18
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir deprem için tek yürek: İlçe ilçe yardım raporları

İzmir deprem için tek yürek: İlçe ilçe yardım raporları

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,7 ve Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğündeki iki deprem 10 ilde yıkıma neden oldu. Büyük felaketin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyelerinin depremzedeler için başlattıkları yardım kampanyaları tüm hızıyla devam ediyor.

  • Ege Postası
  • 08.02.2023 - 12:34
  • Güncelleme: 08.02.2023 - 17:26

EGEPOSTASI- Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve 10 ilde etkili olan depremlerin ardından Türkiye seferber oldu. 

İzmir'de de başta büyükşehir belediyesi olmak üzere ilçe belediyeleri deprem bölgesine yardımları ulaştırmak için çalışmalara devam ediyor.

BAYRAKLI DEPREMZEDELER İÇİN TEK YÜREK 

Bayraklı Belediyesi’nin, Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketinin ardından başlattığı yardım seferberliği çığ gibi büyüdü. 200’e yakın vatandaş, paketleme işlemlerinde gönüllü olarak görev yaparken, hava, deniz ve kara yoluyla tırlar dolusu ihtiyaç malzemesi bölgeye ulaştırıldı. Bayraklı Belediyesi’ne ait bir ambulans da acil tıp teknikerleriyle birlikte kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Hatay’a gönderildi. Son 48 saatte; 43 bin giyim eşyası, 30 bin bebek bezi, 1000 kutu mama, 22 bin gıda ürünü, 10 bin battaniye/ yorgan ve binlerce acil ihtiyaç malzemesi toplanarak deprem bölgesine teslim edildi.

TORBALI BELEDİYESİ ÇALIŞANLARI HAYAT'A GİTTİ

Merkez üstü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki deprem sonrasında tüm Türkiye yaraları sarmak için seferber oldu. Önceki gün sabahın ilk saatlerinden itibaren kriz masası kuran Torbalı Belediyesi, Kaymakamlık, Büyükşehir Belediyesi, Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşlarla koordineli bir şekilde adeta seferberlik ilan etti. Şu ana kadar 5 TIR bir de kamyon dolusu insani yardım malzemelerini deprem bölgesine ulaştıran Torbalı Belediyesi, ayrıca gönüllü çalışanlarını da arama kurtarma ekiplerine destek olması amacıyla dün gece Hatay’a gönderdi.

KEMALPAŞA’DAN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM KÖPRÜSÜ

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve 10 ilde yıkıma yol açan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından, Kemalpaşa Belediyesi tarafından yardım kampanyası başlatıldı. Kampanya Kemalpaşa Belediyesi resmi sosyal medya hesaplarından yapılan duyuru ile çok kısa zamanda yoğun ilgi gördü. Toplamda 10 tır, 5 kamyonet içerisinde bulunan yüzlerce koli battaniye, gıda ürünleri, ısıtıcı, bebek ve çocuk malzemesi, yetişkin kıyafeti, ayakkabı, ceket ve mont, çorap ve bere, Kemalpaşa Belediyesi Mehmet Ali Özüdoğru Spor Tesisleri ve belde birim amirliklerinde toplanarak bölgeye gönderildi. Ayrıca belediye organizasyonu ile yaklaşık 30 kişilik bir deprem yardım ekibi bölgeye doğru yola çıktı.

MENEMEN’DE KALPLERİ ISITAN YARDIM

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından, Menemen Belediyesi’nin başlattığı yardım seferberliği 3. gününde de artarak devam ediyor. Halil Alkaya Pazar Yeri ve Egekent 2 Kapalı Spor Salonu’nda süren kampanyaya 7’den 77’ye herkes destek veriyor. Paketlenen yardım kolilerinde gıda ve giysilerin yanında kumbarasında biriktirdiği paralarını, elbiselerini ve oyuncaklarını gönderen çocukların hediyeleri dikkati çekti.

BORNOVA 'ŞİMDİ DAYANIŞMA ZAMANI' DEDİ

Bornova Belediyesi Türkiye’nin yaşadığı büyük deprem felaketinin ardından tek yürek oldu. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’un çağrısıyla belirlenen toplama merkezleri Bornovalıların getirdiği kolilerle doldu taştı. İlk gün yardım malzemelerini ve iş makinelerini, 13.5 milyon insanın etkilendiği deprem bölgesine gönderen Bornova Belediyesi, büyük felaketin ikinci gününde de yardım malzemelerini sınıflandırıp paketleyip TIR’lara yükleyerek yola çıkardı.

KONAK'TAN HATAY'A YARDIM KONVOYU 

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, arama kurtarma faaliyetlerine katılmak ve destek sağlamak için Konak’tan Hatay’a hareket eden ekipleri belediyenin Gürçeşme’deki şantiyesinden uğurladı. Başkan Batur, “Yaralarımızı birlikte, dayanışmayla saracağız. Konak Belediyesi olarak bir nebze olsun yardımcı olabilirsek, bir canı kurtarabilirsek bizim için çok önemli.”

NARLIDERE’DE TOPLANAN YARDIMLAR DEPREM BÖLGESİNE GÖNDERİLİYOR

Narlıdere’de gönüllülerin katılımıyla sürdürülen yardım seferberliği son hızla devam ediyor. Narlıdere Belediyesi ve Kaymakamlık iş birliğiyle Narlıdere Belediyesi AKM’de toplanan yardımlar önce Fuar İzmir’e ve Buca’daki Afet Koordinasyon Merkezi’ne, oradan da deprem bölgesine gönderiliyor. İlçede şu ana kadar toplanan 9 tır ve 3 kamyonet dolusu malzeme depremzede vatandaşlara ulaştırılmak üzere koordinasyon bölgelerine sevk edildi. Yardım çalışmalarına Narlıdereli esnaflar da malzeme ve araç desteği sağlamayı sürdürüyor. İlçede yaşayan vatandaşlar, muhtarlıklara ulaşarak da yardımlarını iletebiliyor.  

 EFES SELÇUK DAYANIŞMAYI DEPREM BÖLGESİNE TAŞIYOR

Efes Selçuk Çocuklar için Gıda Dayanışması hareketi deprem bölgesindeki bebeklere de destek oluyor. Efes Selçuk Belediyesi öncülüğünde, kentte faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri ve yurttaşların desteğiyle, kent dayanışması ruhuyla yaşama geçirilen proje ile tüm Türkiye’yi etkileyen depremden etkilenen bebeklere bez ve mama desteği sağlanacak. Depremden etkilenen bebeklere bez ve mama ulaştırmak isteyen vatandaşlar www.gidadayanismasi.org adresi üzerinden destek verebilecek.

BALÇOVA'DA SEFERBERLİK 

Balçova Belediyesi’nin yaptığı çağrıyla Balçova’da başlayan yardım seferberliği hız kesmeden devam ediyor. Vatandaşların ve özel kuruluşların topladığı yardım malzemeleri; merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem bölgesine gönderilmek üzere Balçova Belediyesi Spor Tesislerinde gönüllüler tarafından ayrıştırılıyor. Uyku Tulumu, Battaniye, ısıtıcı, kıyafet, çocuk bezi, çocuk maması, halı, yatak, yorgan, ayakkabı ve gıda maddeleri gibi yardım malzemeleri türlerine göre hazırlanan kolilere konularak hazırlanıyor. Tüm bu malzemeler daha sonra Balçova Belediyesi’nin temin ettiği barınma amaçlı konteynerlere yerleştirilerek tırlara yükleniyor.

BERGAMA'DAN GÖNDERİLEN TIR SAYISI 11'E YÜKSELDİ 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde etkisini gösteren büyük deprem felaketi ardından tüm yurtta olduğu gibi Bergama’da da başlatılan yardım kampanyasında toplanan malzemeler 11 ayrı tır ile bölgeye gönderilmek üzere yola çıktı. Kampanyaya Bergama’da 7’den 77’ye herkesin az çok demeden katkı sunmaya çalıştığını açıklayan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Kampanyaya malzeme yardımında bulunan hemşehrilerime, malzemelerin tasnifi için Erdal Önder Spor Salonu ve irtibat noktalarında görevli olarak çalışanlara, gönüllü olarak bulunan her meslek, her yaştan vatandaşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.