
İzmir'deki elektrik faciası davasında yeni gelişme: Tanık davaya katıldı!
İzmir’in Alsancak semtinde iki kişinin elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiği olayla ilgili açılan davanın beşinci duruşmasında tanık olarak dinlenen Ersin Eren Çavga’nın şikâyeti kabul edildi. Böylece Çavga, davaya katılan taraflardan biri oldu.
- Ege Postası
- 17.07.2025 - 16:33
- Güncelleme: 17.07.2025 - 22:13
EGEPOSTASI- 12 Temmuz 2024’te İzmir’de yaşanan sağanak yağış sırasında, İzmir Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Özge Ceren Deniz, suyla kaplı yolda yürürken elektrik akımına kapıldı. Yardım etmek isteyen İnanç Öktemay da aynı şekilde akıma kapılarak yaşamını yitirdi. Olayla ilgili 9 tutuklu sanığın yargılandığı davanın altıncı duruşması, İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
Olay anında suya dokunmasıyla elektrik akımına kapılan ve daha önce tanık olarak dinlenen esnaf Ersin Eren Çavga, bu kez şikâyetçi olduğunu belirtti. Mahkeme heyeti, Çavga’nın davaya katılma talebini kabul etti.
ÇAVGA: ÖLMEDİĞİM İÇİN ÖZÜR DİLERİM
Duruşmada konuşan Ersin Eren Çavga, “Ben orada esnafım, herkesi tehlikeye karşı uyardım. Ölmediğim için özür dilerim. Elektrik çarpmasının ne olduğunu bilmiyordum. Erkek şahıs hâlâ can çekişiyordu, kurtarmak istedim. Hayatımda ilk defa hissettiğim bir darbe ile savruldum” ifadelerini kullandı.
Mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk hâlinin devamına karar verirken, duruşmayı 30 Eylül’e erteledi.
DURUŞMA ÖNCESİ GERGİNLİK
Duruşma başlamadan önce, avukatların müvekkilleriyle görüşmelerine güvenlik gerekçesiyle jandarma müdahale etti. Bu durum gerilime neden olurken, bir sanık salondan çıkarılıp tekrar getirildi. Jandarmanın avukatlara müdahalesi sürerken, bir jandarmanın “Ben kanunum” ifadesi tepki topladı.
BİLİRKİŞİ RAPORUNA SERT ELEŞTİRİ
Duruşma öncesinde, Gediz Elektrik tarafından sunulan rapor doğrultusunda hazırlanan ek bilirkişi raporuna, avukatlar itiraz etti. Raporda İZSU’ya dair herhangi bir değerlendirme yapılmadığı, yalnızca Gediz A.Ş.’ye ilişkin görüş belirtildiği ileri sürüldü. Avukatlar raporun taraflı olduğunu savundu ve “paçavra” olarak nitelendirdi. Mahkeme, itirazı reddetti.
YENİ SANIKLAR HAKKINDA DAVA AÇILDI!
Daha önceki oturumlarda talep edilen ve GDZ Elektrik A.Ş.’nin taşeron şirketlerinden Demircan A.Ş.’nin yöneticileri Ahmet Demircan ve Cenan Demircan hakkında, “ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan dava açıldığı belirtildi. Dosya mevcut dava ile birleştirildi. Sanıkların SEGBİS üzerinden savunmaları alındı.
Ahmet Demircan, “Şirketin yönetim kurulu başkanıyım, yaklaşık bin personelimiz var, bunun 50’si teknik eleman. 2015’te bu işi yaptık. 200’ün üzerinde tesis yaptık, hiç sorun çıkmadı. Bu tesis de 9 yıl sorunsuz çalıştı” dedi.
Cenan Demircan ise, “Şirketimizin yönetim kurulu üyesiyim. 2015’teki işte şantiye şeflerini görevlendirdik. Ankara’da yaşıyoruz, işleri oradan yürütüyoruz. Soruşturmada verdiğim ifadeleri tekrar ediyorum” dedi.
ARIZAYI BİLDİRDİK AMA ONARILAMADI
GDZ Elektrik’te arıza onarım personeli olarak çalışan tutuklu sanık Fırat Akbay ile aynı firmada ustalık yapan Mesut Türkan’ın bahsi geçen kabloya en son dokunan kişiler oldukları daha önce gündeme gelmişti. Altıncı duruşmada Mesut Türkan, “Arızayı onaramadık, durumu Yavuz Üner’e bildirdik. O da başka bir ekip göndereceğini söyledi. Onarım 8-10 saat sürecekti, biz başka bir adrese yönlendirildik” dedi.
ÇAVGA: VİCDANIM RAHAT MI OLACAKTI?
Daha önce tanık olarak beyan veren Çavga, bu kez şikâyetçi sıfatıyla duruşmaya katıldı. Elektrik akımına kapıldığını, olay sırasında tehlikeye karşı esnaf olarak uyarılarda bulunduğunu belirten Çavga, şu ifadeleri kullandı:
“İZSU mazgal çalışması yapmadan önce burası hep tehlikeliydi. 9 Ocak’a kadar yanıyordu. Gelen ekip derme çatma bir müdahale yaptı. Ölmediğim için özür dilerim. Elektrik çarpmasını bilmem. Erkek şahıs can çekişiyordu, ben kurtarmak istedim. Hayatımda ilk kez hissettiğim bir darbeyle savruldum. İnsanları ölümden kurtardım. Onlarca insan ölecekti, o zaman vicdanınız rahat olacak mıydı? Keşke işinizi düzgün yapsaydınız da ben yaralanmasaydım, insanlar ölmeseydi. O günden beri uyku ilacı ile uyuyorum. Kamera kayıtlarını ben uğraşıp çıkardım. Mafyatik insanlar beni aradı, kamera kayıtlarını sordu. Eşimin memleketine gittim, kaçtım. Tedavime adli tıp raporundan önce başladım. Avukatım yönlendirdi, şikayetçi oldum. Ben o suda elektrik olduğunu nereden bilebilirdim?”
ARA KARAR VERİLDİ!
Mahkeme heyeti, tüm tutuklu sanıkların tutukluluk hâlinin devamına, bilirkişi raporuna yapılan itirazın ise reddine karar verdi. Ayrıca tanık Ersin Eren Çavga’nın şikâyeti doğrultusunda davaya katılması da kabul edildi. Bir sonraki duruşma 30 Eylül’de yapılacak.
Yorum Yazın