Dolar 42,4376
%0
Euro 49,3142
%0.22
Altın 5.675,050
%-0.13
Bist-100 10.945,00
%0.28

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de yağış alarmı: Büyükşehir ve İZSU teyakkuzda!

İzmir'de yağış alarmı: Büyükşehir ve İZSU teyakkuzda!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün İzmir için verdiği 28 Kasım tarihli “sarı kod” uyarısının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi birimleri ve İZSU Genel Müdürlüğü, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı şehrin dört bir yanında önlemlerini artırdı. Kritik bölgelerde ekipler konuşlandırıldı, kriz masası oluşturuldu, dere yatakları ile yağmursuyu hatlarında ek kontroller yapıldı, vidanjör ve motopomp araçları da hazır bekletilmeye başlandı.

  • Ege Postası
  • 27.11.2025 - 19:26
  • Güncelleme: 27.11.2025 - 21:16

İZSU Genel Müdürlüğü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı birimler, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı yağış uyarısının ardından teyakkuz durumuna geçti. Konak, Karabağlar, Buca, Karşıyaka, Çiğli, Bornova, Bayraklı ve Gaziemir gibi yoğun yerleşim bölgelerinde ekipler kritik noktalara yönlendirildi. 

İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, yağışın şiddetine göre ekiplerin sahada anında yer alacağını belirterek, “Meteorolojinin sarı kod uyarısı doğrultusunda tüm ekiplerimiz görev başında. Kriz masası oluşturduk ve tüm teknik ekibimizi görevlendirdik. Dere yatakları, yağmursuyu hatları, pompa istasyonlarımız ve kritik noktalarda kontroller yapıldı. Tüm araç filomuz hazır durumda. 24 saat esasına göre çalışacağız. Vatandaşlarımızdan da mazgallara çöp ve atık atmamaları, su baskını riski gördükleri yerleri Alo 185 üzerinden bize bildirmeleri önem taşıyor” dedi.

Alınan başlıca önlemler ise şöyle:

• Son 48 saat içinde temizlenen dere güzergâhlarında yeniden kontroller yapıldı, ızgara ve mazgallarda tıkanmaya neden olabilecek malzemeler temizlendi.

•Vidanjör, kombine kanal temizleme ve motopomp araçları hazırlandı. Ani su birikintilerine müdahale için 24 saat görev yapacak ekipler oluşturuldu.

•Kritik geçiş noktalarında saha ekibi sayısı artırıldı. Özellikle su baskınlarının daha önce yaşandığı bölgelerde nöbetçi ekipler görevlendirildi.

•Yağışın şiddetine göre pompaj merkezleri ve ana kolektörler anlık izlemeye alındı.

•Olası acil durumlarda hızlı müdahale için ilçe belediyeleri ve itfaiye ile koordinasyon halinde çalışma planı hazırlandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.