Dolar 32,7682
%1.53
Euro 35,0901
%0.53
Altın 2.457,000
%2.76
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de spor günlüğü

İzmir'de spor günlüğü

Spor Toto Süper Lig'de ikinci yarıya iddialı girmeyi hedefleyen Göztepe transferde hareketli günler yaşıyor. Altay ara transfer döneminde Tetiş Yapı Elazığspor'dan kadrosuna kattığı Yunan orta saha oyuncusu Tatos'un ardından eski futbolcusu Merter Yüce'yle de el sıkıştı. Play-Off yarışı vermeye hazırlanan Altınordu'ya ilk 2 hedefindeki Gazişehir Gaziantep'ten takas teklifi geleceği öğrenildi. TFF 3'üncü Lig 2'nci Grup'ta sezonun ikinci yarısına İzmir'de hazırlanan Karşıyaka'da santrfor Hakan Kuş, en az 10 gün takımdan ayrı kalacak. 

  • Ege Postası
  • 01.01.2019 - 13:04

İZMİR - Takımın en skorer ismi Yasin Öztekin'i Fenerbahçe'ye satmaya hazırlanan İzmir temsilcisi, sarı-lacivertlilerden Aatıf Chahechouhe'yu istedi. Fenerbahçe'de süresiz kadro dışı kalan Faslı futbolcuyu Yasin artı bir miktar para karşılığında kadrosuna dahil etmeye çalışan sarı-kırmızılıların olumlu yanıt aldığı bildirildi. Aatıf'ın da artık sürekli forma giyeceği bir takıma gitmeyi düşündüğü ve transferin büyük ölçüde sonuçlanacağı ifade edildi. Türkiye'de ilk olarak 2012-13 sezonunda Sivasspor'da forma giymeye başlayan 32 yaşındaki futbolcu, 2016 yılına kadar kırmızı-beyazlılarda oynadı. 

Sivasspor'da 2013-14'te attığı 17 golle krallık tacını takan Faslı, 2016-17'de Fenerbahçe'ye transfer oldu. Fenerbahçe'de eski performansına ulaşamayan Aatıf, bu sezon Sportif Direktör Damien Comolli'nin talimatı sonucunda süresiz kadro dışı bırakıldı. Aatıf'ı alıp Yasin'i yerini doldurmayı planlayan İzmir temsilcisinde sol bek transferinin de netleşmek üzere olduğu öğrenildi. PSV Eindhoven'den Aziz Behich, Udinese'den Ali Adnan ve Celtic'ten Emilio Izaguirre'yi listesine alan Göztepe'nin Ali Adnan ismi üzerinde karar verdiği belirtildi. Teknik direktör Kemal Özdeş'in Iraklı futbolcunun mutlaka alınması yönünde rapor verdiği ifade edilirken, kurmayların transferde ciddi adımlar attığı dile getirildi.

Altay'da Merter yuvaya döndü

Spor Toto 1'inci Lig ekiplerinden Altay ara transfer döneminde Tetiş Yapı Elazığspor'dan kadrosuna kattığı Yunan orta saha oyuncusu Tatos'un ardından eski futbolcusu Merter Yüce'yle de el sıkıştı. 

Takımla antrenmanlara başlayan tecrübeli ön liberonun ilerleyen günlerde resmi sözleşme imzalayacağı öğrenildi. Son olarak geçen sezon Süper Lig'de Bursaspor formasını terleten 33 yaşındaki futbolcu, bu sezon başında transfer olduğu 2'nci Lig ekibi Fatih Karagümrük'te ise belindeki sakatlığı nedeniyle forma giyemedi. Deneyimli oyuncunun durumunun iyi olduğu ve ikinci yarıda görev alabileceği ifade edildi. 

Futbola başlayıp profesyonel olduğu Altay'a faydalı olmak için yuvaya döndüğünü dile getiren Merter, "Altay'ın bendeki yeri çok farklı. Burası benim evim. Altyapısından yetiştiğim kulübümde jübilemi yapmak istiyorum" diye konuştu. Süper Lig'de 145, 1'inci Lig'de 171 müsabakada görev alan Merter, futbola 1999 yılında Altay'da başlayıp 2009'da Kayserispor'a transfer olmuştu. Tecrübeli futbolcu zaman zaman Altay altyapısına yaptığı malzeme yardımlarıyla taraftarların gönlünde taht kurmuştu. İzmir ekibi yarın Antalya'da kampa girecek.

Karşıyaka'da Hakan 10 gün yok

Antrenmanda sakatlanan golcünün MR'ında sağ ayak bileğinin üst bağlarında kısmi yırtık tespit edildi. Tedavisine başlanan Hakan'ın en az 10 gün takımdan ayrı kalacağı, Van Büyükşehir Belediyespor'la 20 Ocak'ta oynanacak devrenin ilk maçına yetişeceği öğrenildi. Hakan Kuş, ilk yarıda 16 maçta forma giyerek 4 gol atmıştı. Yılbaşı nedeniyle 2 gün izin yapan yeşil-kırmızılılar, çalışmalara yarın yeniden başlayacak. Karşıyaka, 9 veya 10 Ocak'ta Tire'de Tire 1922 ile hazırlık maçı oynamayı planlıyor.

Altınordu'ya takas teklifi

Spor Toto 1'inci Lig'de ikinci yarıda Play-Off yarışı vermeye hazırlanan Altınordu'ya ilk 2 hedefindeki Gazişehir Gaziantep'ten takas teklifi geleceği öğrenildi. 

İzmir ekibi Gazişehir'de oynayan eski futbolcusu Okan Derici'ye talip olurken, Gaziantep temsilcisinin ise bu transfere karşılık Altınordu'dan stoper Hasan Hatipoğlu'nu isteyeceği kaydedildi. Kırmızı-lacivertlilerin takas teklifi gelmesi halinde bu talebe olumsuz yanıt vermesi bekleniyor. Okan'ın bonservis sorununu çözmesi durumunda Altınordu'ya dönebileceği bildirildi. 

Öte yandan İzmir temsilcisi, yarın başlayacak Antalya kampında 7 Ocak'ta Büyükşehir Belediye Erzurumspor'la, 10 Ocak'ta ise Atiker Konyaspor'la hazırlık maçları oynayacak.

Menemenli Alberk Süper Lig radarında

TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta ikinci yarıda hedefini zirve olarak belirleyen Menemenspor'un genç sol beki Alberk Koç'a Süper Lig'den 4 kulübün talip olduğu öğrenildi. 

Göztepe, Kasımpaşa, Sivasspor ve Bursaspor'un genç futbolcuyu kadrosuna dahil edebilmek için sarı-lacivertlilerle temasa geçtiği ifade edilirken, Menemenspor yönetiminin de teklifleri değerlendirdiği ve 21 yaşındaki futbolcuyu hatırı sayılır bir miktara Süper Lig'e gönderebileceği belirtildi. Manisaspor altyapısından yetişen Alberk, 2015-16 sezonunda Menemen'e transfer oldu. İzmir ekibinde 3.5 sezondur top koşturan Alberk, bu sezon 17 lig maçında da oynadı.

Menemenspor'da Coşkun imzaladı

TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta transfer döneminde Gümüşhanespor'dan golcü Hüseyin Çolak ve Gazişehir Gaziantep'ten orta saha Mahmut Bilir ile sözleşme imzalayan Menemenspor 3'üncü takviyesini Zonguldak Kömürspor'dan yaptı. 

Sarı-lacivertliler Karadeniz ekibinin sol beki Ercan Coşkun ile 2.5 yıllık sözleşme imzaladı. Teknik direktör Suat Kaya nokta transferler yaptıklarını belirterek, "Çalışmalarımız devam ediyor. İkinci yarıda güçlü bir Menemenspor olacak" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.