Dolar 32,8363
%0.21
Euro 35,2202
%0.37
Altın 2.441,230
%-0.68
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de Romanlar'dan davullu eylem!

İzmir'de Romanlar'dan davullu eylem!

İZMİR'in Bergama İlçesi'nin ağırlıklı olarak Roman vatandaşların yaşadığı Atmaca Mahallesi'ndeki Kurbağalı Deresi'nde ıslah çalışması yapılmaması ve yolllarına kilit parke taşı döşenmemesi, aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu bir grup tarafından yürüyüş ve belediye önündeki oturma eylemiyle protesto edildi.

  • Ege Postası
  • 02.06.2015 - 10:04
Atmaca Mahallesi Meydanı'nda toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, "İkinci sınıf vatandaş değiliz", "Atmaca'ya hizmet istiyoruz", "Tarihi kent mi çöp kent mi'", "Derelerden kül, kanalizasyon akıyor", "Bu pislik temizlenmelidir", "Belediye Nerede'" yazılı dövizler taşıdı. Davul eşliğinde Şadırvan Caddesi güzergahını takip ederek Bergama Belediyesi önüne gelen grup, bir süre "Atmaca'ya hizmet" diye slogan, atıp, oturma eylemi yaptı.

Grup adına açıklama yapan Rukiye Çalışıroğlu, "Buraya hakkımızı aramaya geldik. Atmaca'nın yanı başındaki Selçuk Mahallesi'ne baştan başa kilit parke taşı döşendi. Ancak, Atmaca Mahallesi'ne, 'SİT alanındasınız' denilerek taş döşemesi yapılmıyor. Bunun araştırılmasını istiyoruz. Mahallemizden geçen Kurbağalı Dere'den kanalizasyon suları akıyor. Çocuklarımız, o pisliğin içinde oynuyor. Tavuklarımız o pisliğin içinde geziyor, besleniyor. Bizler sağlığımızı hiçe sayıp, o tavukların yumurtasını yiyoruz. Dere aynı zamanda koku ve sinek de yapıyor. Yaz sıcakları başlayınca kokudan hiç durulmaz. Tek isteğimiz hizmet. Particilik ve siyasetle işimiz yok sadece hakkımızı istiyoruz. Herkesin yolları nasılsa bizim ki de öyle olsun. İzmir Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile Bergama Belediyesi'ni sıkıntılarımıza çözüm bulmaya çağırıyoruz" dedi. Açıklamanın ardından tekrar yürüşe geçen grup, Cumhuriyet Meydanı'na ulaştıklarında eylemlerine son verip, olaysız şekilde dağıldı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.