Dolar 32,8391
%0.22
Euro 35,2123
%0.35
Altın 2.443,650
%-0.58
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kampüste kritik plan değişikliği: Üniversitede camiye bakanlık onayı

Kampüste kritik plan değişikliği: Üniversitede camiye bakanlık onayı

İzmir’in en büyük eğitim yerleşkesine sahip Ege Üniversitesi’nde Diyanet’e tahsis edilen dev arazide yapılacak camiye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onay geldi. Eğitim alanlarına ayrılan toplam 4 bin 400 metrekarelik alanda cami yapımına vize veren bakanlık hazırladığı imar planlarını askıya çıkartırken, kampüs girişindeki yeşil alanlara dini tesis inşa edilecek. Kampüste kritik plan değişikliği

  • Ege Postası
  • 01.06.2015 - 13:34
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bornova ilçesi Erzene Mahallesi sınırlarında kalan ve Ege Üniversitesi kampüsü girişinde kalan toplam 4 bin 400 metrekarelik alanı dini tesis alanı ilan etti. Mülkiyeti Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne ait olan ve 25 Temmuz 2014’te İzmir İl Müftülüğü’ne tahsis edilen arazide cami yapılması gelen talebi değerlendiren bakanlık, yayınladığı imar planlarını bir ay süre ile aslıya çıkardı.



ÜNİVERSİTE ARAZİSİNE CAMİ

Toplam 9 bin 350 metrekareyi bulan alanda plan değişikliğine giden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ege Üniversitesi’nin Ankara Caddesi’ne bakan ve İZSU ile İzmir İtfaiyesi tesislerine komşu alanda yaptığı değişiklik ile imar planlarında eğitim alanlarını ibadet alanlarına çevirerek cami yapımına da onay verdi.



BELEDİYELERİN İMAR YETKİSİNE BY-PASS

Buna göre, teknopark ve yüksek öğretim kurumlarına ayrılan 4 bin 400 metrekare büyüklüğündeki arazinin 2 bin 820 metrekaresine cami yapılacak ve 2 bin 360 metrekaresi de park alanı olarak ayrılacak. Bakanlık hazırladığı beş binlik ve binlik imar planlarında 1024 metrekarelik araziyi de otopark kullanımına ayırdı.



YEŞİL ALANLAR NE OLACAK'

Diğer yandan metro istasyonu çevresinden geçen ve enerji nakil hatları da bulunan alanda yapılan imar değişikliği için kurumların uyarılarını da dikkate alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, cami yerini de değiştirirken, belediyelerin imar yetkisi de bir kez daha by-pass edildi. Diyanet’in yaptıracağı cami inşaatı sırasında bölgede yer alan yeşil doku ise kaldırılacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.