Dolar 32,2077
%0.02
Euro 35,0815
%0.21
Altın 2.535,900
%1.41
Bist-100 10.644,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de Ankara protestosuna müdahale

İzmir'de Ankara protestosuna müdahale

ANKARA'da yaşanan katliam gibi terör saldırısı İzmir'de sivil toplum kuruluşlarına üye binlerce kişi tarafından protesto edildi. İzmir'de Ankara protestosuna müdahale

  • Ege Postası
  • 11.10.2015 - 10:35
Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde toplanan farklı sivil toplum örgütü ve siyasi partilere mensup yaklaşık 5 bin kişi Basmane Meydanı'na kadar yürüyüp burada basın açıklaması yapacağını duyurdu. Ancak polis yürüyüşe izin vermedi.

Bunun üzerine grubun önderleri ile polisin görüşmesi sonucu Gündoğdu Meydanı'na yürünmesine karar verildi. Topluluk sloganlar atarak, Gündoğdu Meydanı'na çıktı. Burada dağılmayan gruptakiler bir süre sonra Cumhuriyet Meydanı'na 1. Kordon'dan yürüyüp basın açıklamasını burada yapacağını söyledi. Polis bu kez de 1. Kordon'un Cumhuriyet Meydanı'na doğru olan bölümünü kesti. Bu sırada kısa süreli gerginlik yaşandı. Gruptan polise taş atıldığı görüldü. Araya girenler gerginliği önledi.  


EYLEMCİLERE MÜDAHALE 
İzmir'de Ankara'daki terör olayını protesto eden grubun 1. Kordon'dan Cumhuriyet Meydanı'na yürümesine izin verilmedi. Bunun üzerine grup yürüyüşün başlangıç noktası Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ne döndü. Bu sırada grupla polis arasında arbede yaşandı.

Polis ikiye bölünen gruba müdahale edip 66 kişiyi gözaltına aldı. Yakılan ateş de TOMA'dan sıkılan suyla söndürüldü. Gruplar ara sokaklara dağıldı. Gözaltına alınan 66 kişi Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.