Dolar 32,5018
%0.2
Euro 34,9129
%0.49
Altın 2.442,190
%0.14
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi sona erdi: Soyer’den ‘demokrasi’ vurgusu

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi sona erdi: Soyer’den ‘demokrasi’ vurgusu

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi bugün tamamlandı. Başkan Soyer açıklamasında, “Barış içinde huzurla sağlıkla bir arada yaşayacağımız yeni bir Türkiye’yi inşa etmek mümkün. Çok önemli kararlar alındı ama önemli bir şey de yöntemimizdi. Gerçek anlamda bir demokrasi inşa edildi. Bu kararların takipçisi olacağız ve hayata geçirilmesiyle geleceğimiz aydınlık olacak. Göreceksiniz bir şey değişecek her şey değişecek” dedi.

  • Ege Postası
  • 21.03.2023 - 19:49
  • Güncelleme: 21.03.2023 - 22:48

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi bugün tamamlandı. Kongrenin son gününde 8 aylık süreç içerisinde bütün paydaşların görüşmeleri sonucunda ortaya çıkan kararlar bugün oylandı.

Kongre sonunda önemli açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “8 aydır uzun bir maraton koştuk. Uzun saatler boyunca işçiler, çiftçiler, sanayiciler, esnaflar araya geldi. Büyük bir yoksulluk büyük bir yıkılmışlık varken aynı Erzurum Kongresi’nde yapıldığı gibi İzmir’de 17 Şubat 3 Mart tarihleri arasında kongre yapılmış. Anadolu’nun her yerinde bin 135 delege bir araya gelmiş büyük bir umutla kararlar almışlar. Bugün de Türkiye’de çok katmanlı krizler yaşanırken, vatandaşlar ağır bedeller öderken 6 Şubat tarihinde yaşadığımız büyük felaketten sonra geleceğin Türkiye’nin inşası için bir araya geldi” dedi.

DEMOKRASİ İNŞASI

8 aylık süreç içerisinde yapılanları değerlendiren Başkan Soyer, “ 8 aydır umudu yeniden yeşertmek için neler yapılması gerektiğini belirmek üzere toplandık. Bu çalışmaların sonuna gelmiş bulunuyoruz. 200ün üzerinde akademisyen 4 ayrı masada alınan kararları bilimsel disiplinleri çerçevesinde kavramsallaştı. Yüksek İstişare Kurulu daha sonra bu çalışmaları revize etti. Bugün bu kararları tek tek tüm delegelerin huzurunda oylarına sunduk. Bu hafta delegelerimizin başlattıkları çalışmalarda hem birbirlerinin çalışmalarını hem de akademisyenlerden gelen düzeltmeleri müzakere ettiler. Çok kıymetli sunumlar yapıldı. Bütün bunların toplanmasıyla bugün uzun süren maratonu sonlandırıyoruz. Çalışmalar biz ehem umudu hem bu memleketin geleceğine dair özgüvenimizi yenilme imkanı verdi. Aynı atalarımızın yaptığı gibi barış içinde huzurla sağlıkla bir arada yaşayacağımız yeni bir Türkiye’yi inşa etmek mümkün. Çok önemli kararlar alındı ama önemli bir şey de yöntemimizdi. Gerçek anlamda bir demokrasi inşa edildi. İşçiler, çiftçiler, sanayiciler, tüccarlar esnaflar ortak bir gelecek inşa ettiler. Bu kararların takipçisi olacağız ve hayata geçirilmesiyle geleceğimiz aydınlık olacak. Göreceksiniz bir şey değişecek her şey değişecek” ifadelerine yer verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.